Nok en mann er gravid

Foto: Oprah.com (Oprah.com)

To menn venter barn sammen. En av dem er gravid.

27.01.10 13:18

(SIDE2): Scott Moore (30) og ektemann Thomas var begge født kvinner, men valgte å skifte kjønn for bli det de begge forsto tidlig at de var - altså menn.

Får en gutt
Scott og Thomas har vært gift en stund, og de bor i California sammen med Thomas' to sønner fra et tidligere ekteskap med en kvinne.

Sønnen de venter neste måned skal hete Miles, og de ser veldig fram til å bli foreldre forteller de til Daily Mail.

- Vi vet at noen kanskje vi kritisere oss, men vi er veldig lykkelige og skammer oss ikke over dette, sier Scott.

Se bilder av paret på britiskeDaily Mail!

Saken minner selvsagt om Thomas Beatie, verdens første mann som ventet barn - noe som skapte overskrifter verden over i 2008. Nå har Thomas og kona Nancy fått nok et barn, en gutt som kom i fjor sommer.

Forsto som barn
Scott, født som jente med navn Jessica, forsto at han var gutt da han var bare 11 år. Scott opererte bort brystene sine, men hadde ikke råd til å operere kjønnsorgan, så derfor kan han bli gravid på vanlig måte.

- Da jeg fortalte det til foreldrene mine, trodde de jeg var gal. Men etter hvert forsto de at jeg mente alvor, og jeg fikk begynne på mannlige hormoner da jeg var 16 år, forteller Scott ifølge den britiske avisen.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

Naturlig fødsel
Ektemannen Thomas derimot har tatt en hysterektomi, og fjernet alle sine kvinnelige reproduksjonsorganer. Ekteparet møtte hverandre første gang i en støttegruppe for transseksuelle i 2005, men mistet kontaktet. To år senere møttes de igjen, og da sa det pang.

De giftet seg og i fjor sommer ønsket de seg barn sammen - dermed ble Scott inseminert av en mannlig venn og ble gravid.

På lik linje med Thomas Beatie slet paret med å finne en lege og en jordmor som ville hjelpe dem, men nå er det i boks og Scott skal ha en naturlig fødsel, og det skjer altså etter planen i neste måned.

Les hele saken påDaily Mail!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: gravid,

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag