RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Et medlem av den kurdiske peshmerga-militsen ser utover Sinjar, som nylig ble erobret tilbake fra ekstremistgruppa IS. Flere massegraver er siden blitt funnet på stedet.
Et medlem av den kurdiske peshmerga-militsen ser utover Sinjar, som nylig ble erobret tilbake fra ekstremistgruppa IS. Flere massegraver er siden blitt funnet på stedet. Foto: Stringer/iraq (Reuters)

Nok en massegrav funnet ved Sinjar

En massegrav med levningene av 123 personer er funnet ved byen Sinjar i Nord-Irak. Sinjar ble nylig gjenerobret fra ekstremistgruppa IS av kurdiske styrker.

Det var rigget opp bombefeller ved graven, opplyser Mahma Khalil hos de lokale myndighetene. De 123 er etter alt å dømme IS' ofre.

Graven er ennå ikke åpnet, men de døde lå ikke dypt i jorden og regnet har avdekket mange levninger, ifølge Khalil. Funnet ble gjort 10 kilometer vest for Sinjar.

Massegraven er den sjette som er oppdaget i eller ved Sinjar siden IS ble drevet ut av byen tidligere denne måneden, skriver AFP. IS inntok området i august 2014 og det har siden kommet rapporter om grove overgrep mot yazidi-minoriteten på stedet. Medlemmer av folkegruppen skal ha blitt utsatt for massakrer, tatt som slaver og utsatt for seksuelle overgrep.

IS anser yazidienes tro for å være kjettersk. FN mener overgrepene mot folkegruppen kan være et folkemord.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere