RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nok en nedleggelse for Inter Press Service i Norge

Sist oppdatert:
Nyhetsbyrået Inter Press Service (IPS), som før sommeren forsøkte å relansere sin nyhetstjeneste på norsk, har enda en gang lagt den ned.

Det skriver Bistandsaktuelt i sin nyeste utgave.

IPS er et alternativt nyhetsbyrå til de store og etablerte som forsøker å sette andre typer saker på dagsorden, spesielt fra den Tredje Verden. Byrået hevder å ha et globalt fokus på sosiale, politiske og økonomiske hendelser og konsekvenser i regioner som Latin-Amerika, Afrika og Sør-Asia.

Per i dag har byrået 220 journalister i over 100 land, med satellittkommunikasjonslinker til 1.200 steder verden over.

Men i Norge har de ikke fått det til. Virksomheten i Norge ble lagt ned høsten 2002 på grunn av redusert støtte fra Utenriksdepartementet. Siden i mai i år har byrået forsøkt igjen med fire journalister, uten å lykkes.

– Kostnadene ble for høye i forhold til inntjeningen. Uten statsstøtte var det dessverre ikke mulig for oss å drive videre, sier avtroppende redaktør Gøril Husby til Bistandsaktuelt.

IPS i Norge hadde søkt Utenriksdepartementet om støtte, men fikk avslag.

Ifølge Bistandsaktuelt har NORAD i mange år støttet hovedkontoret til IPS i Roma med betydelige beløp, men støtten har vært omstridt på grunn av påstander om økonomisk svindel.

De tre gjenværende journalistene på IPS-kontoret i Oslo vil likevel i en prøverperiode forsøke å tilby enkeltoppdrag overfor norske interessenter, basert på en avtale med hovedkontoret i Roma.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere