Nok en nedleggelse for Inter Press Service i Norge

Nyhetsbyrået Inter Press Service (IPS), som før sommeren forsøkte å relansere sin nyhetstjeneste på norsk, har enda en gang lagt den ned.

20.06.08 11:01

Det skriver Bistandsaktuelt i sin nyeste utgave.

IPS er et alternativt nyhetsbyrå til de store og etablerte som forsøker å sette andre typer saker på dagsorden, spesielt fra den Tredje Verden. Byrået hevder å ha et globalt fokus på sosiale, politiske og økonomiske hendelser og konsekvenser i regioner som Latin-Amerika, Afrika og Sør-Asia.

Per i dag har byrået 220 journalister i over 100 land, med satellittkommunikasjonslinker til 1.200 steder verden over.

Men i Norge har de ikke fått det til. Virksomheten i Norge ble lagt ned høsten 2002 på grunn av redusert støtte fra Utenriksdepartementet. Siden i mai i år har byrået forsøkt igjen med fire journalister, uten å lykkes.

– Kostnadene ble for høye i forhold til inntjeningen. Uten statsstøtte var det dessverre ikke mulig for oss å drive videre, sier avtroppende redaktør Gøril Husby til Bistandsaktuelt.

IPS i Norge hadde søkt Utenriksdepartementet om støtte, men fikk avslag.

Ifølge Bistandsaktuelt har NORAD i mange år støttet hovedkontoret til IPS i Roma med betydelige beløp, men støtten har vært omstridt på grunn av påstander om økonomisk svindel.

De tre gjenværende journalistene på IPS-kontoret i Oslo vil likevel i en prøverperiode forsøke å tilby enkeltoppdrag overfor norske interessenter, basert på en avtale med hovedkontoret i Roma.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.