RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nok en rekord fra Odim

Sist oppdatert:
Odims blir stadig større på bunnen og toppen. Selskapet venter videre vekst.
Både omsetningen og resultatet i første kvartal satte nye rekorder for Odim.

Resultat før skatt ble nesten doblet til 47 millioner kroner fra 25 millioner kroner i første kvartal 2006. Driftsresultatet økte til 42,9 millioner kroner fra 24,4 millioner kroner, mens driftsmarginen økte til 14,5 prosent fra 12,6 prosent.

Driftsinntektene steg til 294,8 millioner kroner i løpet av årets tre første måneder fra 193 millioner kroner i tilsvarende periode året før.

Driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) vokste til 47,2 millioner kroner fra 27,6 millioner kroner.

Selskapet skriver i sin resultatpresentasjon at de står finansielt sterkt rustet og med mindre av- og nedskrivninger, vil resultat før skatt være på linje med EBITDA i kommende kvartaler.

Odim venter at salget vil oppleve en samlet vekst på 30 prosent i inneværende år.

- Vi er svært godt fornøyd med resultatene for første kvartal, som gir oss en sterk base for videre vekst. ODIM har en målsetning om en omsetningsvekst på minst 30 prosent i 2007. Utover 2007 vil selskapet søke lønnsom vekst innen det svært lovende dypvannssegmentet, og vi har som mål å etablere ODIM CTCU som ledende teknologi innen dypvannsinstallasjon, sier konsernsjef Jogeir Romestrand i ODIM i en kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere