RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nok en SMS tema når jentas venner vitner

Lillehammer (NTB): Vitneførselen fortsetter i Øygard-saken torsdag med at flere av vennene til den 16 år gamle jenta kommer til tingretten på Lillehammer.

Hver og en skal vennene bidra til å kaste lys over detaljer i hendelsesforløpet som er relevant for skyldspørsmålet. En av dem skal fortelle om en tekstmelding Rune Øygard skal ha sendt 16-åringen, hvor ordføreren skriver at han vil komme og tørke henne. Meldingen var etter sigende et svar på en SMS fra 16-åringen om at hun hadde dusjet, noe som kom fram da en 18 år gammel venninne vitnet onsdag.

Også en planlagt campingtur til Stryn, som 16-åringen avlyste for å bli med Øygard på tur til Farris bad i Larvik, blir tema under vitneførselen, samt 16-åringens interesse for en lokal overgrepssak.

Etter planen avsluttes dagen med at konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt Helge Otto Mathisen i Color Line forteller retten at det ikke var avtalt noe møte med Øygard i forbindelse med turen til Larvik i fjor sommer. Øygard har i retten sagt det samme, men aktoratet mener han brukte et fiktivt møte med Color Line i Larvik som påskudd for oppholdet på Farris bad.

Øygards partifelle Jehans Storvik, som også er rektor ved skolen til jenta, er etter planen siste vitne ut den andre uka av fire som er satt av til Øygard-saken. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere