Gå til sidens hovedinnhold

- Nok er nok

Etter årets omgang med Halloween har Kjell Åbyholm fra Munkelia fått nok. - Halloween har blitt et mareritt for eldre mennesker, mener han.

Nordstrand: Mandag valgte han å ikke åpne da gjengene med barn og ungdommer banket på for å "kreve" godteri. Det resulterte i spraying av fargestrimler over hele inngangspartiet.

- Det overlever jeg. Det jeg synes er ille er at de innbiller seg at de kan gjøre akkurat som de vil denne ene dagen i året. La oss bli spart for dette tullet, sier han, med klar adresse til foresatte og lærere.

Plager eldre

Han er spesielt opptatt av de eldre beboerne i området.

- De er selvsagt livredde. Gjenger med ungdommer som brøler på trappen er ikke noe hyggelig uansett hvor gammel du er. Jeg kjenner til tilfeller der eldre har kjøpt inn hauger av godteri, for så å bli møtt med krav om penger fordi ungdommene ikke har lyst på det de blir tilbudt. Det er da svært nærme et ran? mener han. Tirsdag morgen anmeldte han saken til politiet.

-Jeg skjønner at de ikke kan etterforske en gjeng med unger som har sprayet fargestrimler, men poenget er de skal være klar over hva som skjer. Dette må stoppes før det utvikler seg til tilstander vi ser i andre land, mener han. Han mener skolene burde ta fenomenet på alvor, og heller finne alternative former for spenning.

- Gi dem utfordringer på et høyere nivå. Så slipper de å måtte ty til meningsløsheter som å ringe på dørene for å kreve sukkertøy av folk. Jeg har ikke noe forhold til Halloween, og krever å bli respektert for det.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn