Gå til sidens hovedinnhold

Nok et resultatløst møte om Irans atomprogram

Wien (NTB-Reuters-AFP): Iran og det internasjonale atomenergibyrået IAEA er ikke nærmere en avtale om innsyn i det iranske atomprogrammet. Nok er møte om saken har endt uten resultat, opplyser IAEA.

Vestlige fagfolk hadde ikke ventet noe gjennombrudd på møtet som ble holdt i Teheran onsdag. Torsdag ble det kunngjort at partene hadde gjort visse framskritt i enkelte delspørsmål, men resultatene av møtet var begrensede og det er ikke fastsatt dato for noe nytt møte.

- Vi drøftet et dokument om strukturert tilnærming til hovedspørsmålet, men greide ikke å få på plass noe slikt dokument, sa IAEAs nestsjef Herman Nackaerts. Byrået trenger nå tid på seg til å vurdere neste skritt i prosessen, tilføyde han.

De iranske utsendingen til IAEA Ali Ashgar Soltanieh framholdt på sin side at det ble lagt fram «nye utspill» på møtet i Teheran. Men han sa ikke hva disse utspillene gikk ut på, og kunne ikke si når partene skal møtes igjen.

Verdenssamfunnet med vestlige land i spissen mistenker iranerne for å forsøke å skaffe seg atomvåpen. Iranerne hevder på sin side at de bare arbeider med å utvikle kjernekraftverk som kan sikre den iranske befolkningen strømforsyning. (©NTB)

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album