*Nettavisen* Nyheter.

Nokas-dømt vil prøveløslates

Trondheim (NTB): Nokas-dømte Kjell Alrich Schumann (47) krever prøveløslatelse. Påtalemyndigheten sier nei. Tirsdag skal saken avgjøres i retten.

Schumann soner i fengselet i Trondheim, og hans begjæring om løslatelse behandles derfor av Sør-Trøndelag tingrett. Schumann ønsket ikke å bli fotografert da han kom til tingretten tirsdag morgen.

Påtalemyndigheten mener gjentakelsesfaren er for stor og motsetter seg prøveløslatelse.

- Vi motsetter oss at han løslates fordi vi mener situasjonen er den samme som da han ble dømt, det vil si at det er nærliggende fare for at han, dersom han slipper ut, skal begå en ny alvorlig straffbar handling, sier statsadvokat Tormod Haugnes ved Rogaland statsadvokatembeter til NTB.

I sin innledning i retten viste han til at også kriminalomsorgen i Sør-Trøndelag har frarådet prøveløslatelse. Psykologer har foretatt risikovurdering av Schumann, som legges fram senere i dag.

Schumann begjærer seg prøveløslatt siden minstetiden på straffen hans nå har gått ut. Han er dømt til 16 års forvaring med en minstetid på ti år for sin deltakelse i Nokas-ranet i Stavanger 5. april 2004. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.