*Nettavisen* Nyheter.

Nokas-millioner kan være sentrale i drapsforsøket

Foto: Lien, Kyrre (Scanpix)

Den 34 år gamle mannen, som er siktet i for drapsforsøket på Imran Saber, oppbevarte Nokas-millioner som ikke kom til rette.

24.11.10 22:07

Millionene har vært jaktet på siden mannen med kallenavnet «Hvalrossen» ble arrestert i den såktalte Wonderboy-saken i 2004. På et tidspunkt kom væpnede og maskerte menn hjem til kona hans i et forsøk på å finne pengene.

- De viste meg revolveren med tre kuler i tønna, fjernet sikringen, trakk et teppe over hodet mitt og begynte å trekke av. Jeg var så redd at jeg tisset på meg, har kvinnen fortalt om hendelsen.

Les egen sak: Spilte russisk rulett med kona

- Pengene ikke til rette
- Nei, det stemmer. De pengene har ikke kommet til rette, men jeg vet ikke om dette har noe med denne hendelsen å gjøre, sier «Hvalrossens» forsvarer, advokat Harald Grape, til Nettavisen.

«Hvalrossen» er nå siktet for medvirkning til drapsforsøket på Jordal i Oslo søndag. Politiet tror altså ikke at det var han som gjennomførte attentatet. Politiet i Agder pågrep ham onsdag og fraktet ham først til politihuset i Arendal. Han blir onsdag fraktet til Oslo der han vil bli avhørt torsdag.

Grape hadde onsdag ettermiddag hatt sin første samtale med sin klient.

- Han har bedt meg om ikke å si noe som helst før han har snakket med politiet. Derfor kan jeg heller ikke si så mye, sier Grape.

Var sentral i nettverket
«Hvalrossen» var sentral i var sentral i nettverket til Danny Bungard, og var blant de som fikk svært streng straff i Wonderboy-saken.

Hele saken ble avslørt i jakten på Nokas-dømte David Toska, og endte med at politiet beslagla 762 kilo hasj. 13 personer, inkludert Bungard, «Hvalrossen», David Toska og Imran Saber, ble dømt i saken.

Men mens «Hvalrossen» fikk 13 års fengsel slapp Saber unna med tre år. Mange har reagert på den historisk lave dommen. Mye tyder på at dette var en tilbakebetaling for at Imran Saber ga tilbake Munch-maleriene «Skrik» og «Madonna» som miljøet rundt David Toska stjal i august 2004.

Les egen sak: Skjerper straffen i Wonderboy-saken

Fikk overlevert Nokas-penger
«Hvalrossen» var den som fikk overlevert 4,3 millionener Nokas kroner som David Toska investerte i hasjsmuglingen til Danny Bungard. Bungard og Toska hadde blitt venner i Spania der Toska var på rømmen og Bungard drev sitt hasjimperium.

Nokas-pengene fikk Hvalrossen overlevert i Norge av Imran Saber.

I november 2004 ble nærmere to av disse 4,3 millionene smuglet til Nederland i reservehjulet på at Audi, men 2,3 millioner forble i Norge og skal altså ikke ha kommet til rette.

Les egen sak: «Skrue» leverte Toskas millioner

Ble skutt sju ganger
Den multikriminelle Imran Saber, som ble forrsøkt likvidert med flere skudd på en parkeringsplass på Jordal i Oslo søndag, opererte mot flere kriminelle miljøer.

Gjennom vinduet på sin egen bil ble Saber skutt sju ganger. Politiet opplyste onsdag at Saber ikke hadde på seg kuddsikker vest da han ble skutt. Likevel er han nå utenfor livsfare.

Saber ble avhørt av politiet på sykehuset onsdag, og han skal ha gitt informasjon som ledet politiet til den nå arresterte mannen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.