RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nokas-raner blir prøveløslatt

PRØVELØSLATES: Kjell Alrich Schumann (t.h) ble dømt til 16 års forvaring med minstetid på ti år for sin part i Nokas-ranet i 2004. Han har nå sonet minstetiden av straffen og ønsker seg prøveløslatt. Prøveløslatelsessaken startet tirsdag i Sør-Trøndelag tingrett. Schumanns forsvarer Fredrik Schøne Brodwall (t.v) i samtale før rettsmøtet.
PRØVELØSLATES: Kjell Alrich Schumann (t.h) ble dømt til 16 års forvaring med minstetid på ti år for sin part i Nokas-ranet i 2004. Han har nå sonet minstetiden av straffen og ønsker seg prøveløslatt. Prøveløslatelsessaken startet tirsdag i Sør-Trøndelag tingrett. Schumanns forsvarer Fredrik Schøne Brodwall (t.v) i samtale før rettsmøtet. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Han er fornøyd, sier den dømte ranerens forsvarer.

Nokas-dømte Kjell Alrich Schumann (47) blir prøveløslatt etter å ha sonet minstetiden av forvaringsdommen, bestemte Sør-Trøndelag tingrett mandag.

Det var han som skjøt og drepte politimannen Arne Sigve Klungland under ranet.

- Jeg forholder meg til det som retten avgjør og har ingen kommentar videre utenom det, sier Klunglands sønn, Kjetil Klungland, til Nettavisen.

- Ikke gjentakelsesfare
Schumann ble dømt til 16 års forvaring for sin rolle i Nokas-ranet i Stavanger i april 2004.

- Schumann er fornøyd. Han er naturligvis glad for at begjæringen ble tatt til følge, sier hans forsvarer, advokat Fredrik Schøne Brodwall, til Nettavisen.

Schumann ba om prøveløslatelse etter å ha sonet minstetiden på ti år, de siste årene i forvaringsavdelingen i Trondheim fengsel.

- Vi mener det ikke foreligger en slik nærliggende fare for gjentakesle av alvorlige straffbare handlinger, som er kravet, sier Brodwall.

- Han har endret seg
Påtalemyndigheten motsatte seg prøveløslatelse.

- Det er for tidlig å sette ham på frifot. Det er fortsatt fare for gjentakelse, sa statsadvokat Tormod Haugnes under behandlingen av saken i Sør-Trøndelag tingrett i forrige uke.

Brodwall avviste i retten at det var noen konkret, nærliggende gjentakelsesfare, og krevde at Schumann må løslates på de vilkår retten fastsetter.

- Schumann har endret seg, han er ingen farlig mann, sa Brodwall.

Selv om tingretten går inn for at 47-åringen skal løslates, slipper han ikke ut før dommen er rettskraftig.

- Nå må vi avvente å se
Påtalemyndigheten tok betenkningstid etter at dommen falt, og det er ikke usannsynlig at den kommer til å bli anket.

- Nå må vi avvente å se hva påtalemyndigheten vil gjøre, sier Schumanns forsvarer til Nettavisen.

LES OGSÅ: - Jeg er en ny person

Under behandlingen i tingretten framsto Schumann som en angrende synder som har tatt oppgjør med sin kriminelle fortid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere