*Nettavisen* Nyheter.

Nokas-tabbe

Det er aldri smart å skrive test-tekster inn i et redaksjonelt system hvis de ikke tåler å komme på trykk. Det har vi fått erfare i TV 2 Nettavisen siste døgn.

Som de fleste har sett, har TV 2 Nettavisen dekket Nokas-rettssaken ord for ord i en ny live-tjeneste (du finner den her).

I går var det ikke stort som skjedde i retten, likevel kunne ivrige Nettavisen-lesere (hvis de lette grundig) finne en lenke til et oppsiktsvekkende rettsreferat.

Jeg skal la være å gjenta hva som stod i referatet, det var ikke mange som oppdaget det heller. Men et tulle-referat skulle selvsagt aldri vært publisert, og vi forstår at sorenskriver Helge Bjørnestad ble irritert:

- Dette er sprøyt og det er egnet til å ødelegge det samarbeidet som i dag er på seriøst grunnlag mellom rettens aktører og massemedia, sier Bjørnestad til NRK.

Bakgrunnen er at vi måtte teste det nye systemet, og da trengte teknikerne tekst som ble skrevet som om det var fra retten. Det var aldri meningen at noen utenfor vårt tekniske miljø skulle lese tullballet. Men så skjedde det som aldri skulle skjedd: En eneste lenke til referatet ble glemt slettet.

Lignende har skjedd i en rekke andre aviser. Derfor har vi og de normalt regler som sier at man ikke skal lage test-tekster som ikke i verste fall kan stå på trykk. Der gjorde vi vår første feil. At det deretter ble publisert, var den neste.

TV 2 Nettavisen beklager denne blunderen, og vi håper at sorenskriver Bjørnestad aksepterer vår unnskyldning og forstår at det ikke var uttrykk for noen vond vilje eller ønske om å ødelegge et godt samarbeidsklima som lå bak.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag