Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nokia avviser batteri-problemer

Nokia avviser alle påstander om at deres mobiltelefoner er farlige. En belgisk og en dansk undersøkelse har konkludert med at Nokia-mobiler eksploderer oftere enn andre.

De siste ukene har det kommet en rekke meldinger om mobiltelefoner som eksploderer. Felles for samtlige er at det har vært Nokia-telefoner og produsenten har hevdet at det er brukt uoriginale batterier.

Men forskere i Belgia har kommet til at Nokias egne batterier er like sprengfarlige. Forskerne får støtte av dansk mobilforhandlerforening.

Glohett batteri
- Da jeg hørte om undersøkelsen tok jeg selv et batteri fra Nokias 3310 og forsøkte å kortslutte det. Batteriet ble lynraskt glovarmt, men det eksploderte dog ikke, sier Sven Sørensen som leder mobilforhandlerforeningen i Danmark.

Til tross for at hans eget forsøk ikke endte med eksplosjon er ikke Sørensen et øyeblikk i tvil om at telefonene fra Nokia kan være farlige.

- Det er klart grunn til å se nærmere på disse batterienes sikkerhet, sier Sørensen til Poltiken.

- Har sikring
Hos Nokia blir påstandene om sikkerhetsfare kontant avvist, slik Nokia alltid gjør når selskapet utsettes for kritikk.

- De omtalte eksplosjoner må ha vært kopiprodukter. Våre produkter overholder alle sikkerhetsforskrifter og regler. Og ja, det er kortslutningssikring i alle originale Nokia-batterier, sier informasjonssjef Michael Smirnoff i Nokia Skandinavia.

På spørsmål fra Politiken om hvordan det kan være sikringer i telefonene når det ikke ble funnet slike i en eneste av de 15 telefonene som ble testet i Belgia, svarer Smirnoff:

- Det er ikke vår undersøkelse, så det kan jeg ikke forklare.

Forstår ikke at de tør
Smirnoff sier også at han ikke kan uttale seg om forsøket som den danske mobilforhandleren gjorde. Nokia-talsmannen avviser det blankt og hevder de ikke kan ta ansvar for hva en enkeltperson måtte får til på kjøkkenbordet.

I Belgia mottas Nokias avvisning med stor undring.

- Jeg har alle batteriene her, og jeg kan lett vise at det ikke er noen sikring mot kortslutning. Så jeg forstår ikke hvordan Nokia våger å si som de gjør, sier Frank Vanmaele i Verbruikersunie/Association Belge.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!