RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nokia-brukere slakter iPhone

Sist oppdatert:
Har fått nok av iPhone-hysteriet. Starter egen kampanje.

Da Netcom for snart to uker siden annonserte hva slags priser de hadde planer om å ta for iPhone 3G, som har verdenspremiere på fredag, ble det umiddelbart startet en protestaksjon på nettet for å prøve å tvinge Netcom til å opprette et abonnement med fri databruk. Kampanjen fikk navnet «Fri vår iPhone 3G».

Ville ha fri databruk
På sine sider skrev de blant annet følgende:

«Det er med andre ord for lite for en telefon som er ment for underholdning, informasjon og jobb mens man er på farten. NetCom argumenterer selvsagt for at man har muligheten til å koble seg opp på WiFi, men det er ikke godt nok for de av oss som tar trikken, bussen, toget, vil laste ned musikk mens man er ute å jogger eller er i et område uten gratis WiFi. Med andre ord er det ikke under noen omstendigheter godt nok for de av oss som tar i bruk mulighetene en iPhone 3G gir.»

NetCom tok til slutt hintet, men innen den tid hadde 3702 personer skrevet under oppropet.

Irriterte Nokia-brukere
Denne kampanjen har åpenbart irritert en del personer som ikke er like overbevist om at iPhone er Guds gave til menneskeheten, og brukere av Nokia-telefonen E71 har nå startet tin egen «kampanje».

«"Fri vår iPhone" var en underskriftskampanje for fri datatrafikk til iPhone 3G, rettet mot NetCom med argumenter som at "Ikke tving oss til å bruke PC/Mac med bredbånd for å utnytte mobilen vår. Den har 3G for en grunn!" og "En telefon som er ment for underholdning, informasjon og jobb mens man er på farten." Kampanjen var vellykket, og mer skulle ikke til,» skriver Truls Gustafsen i en e-post til Nettavisen.

Vil ha gratis ting
Ifølge Gustafsen er hensikten med kampanjen at «alle med Nokia E71 skal få spesielle tjenester gratis, vi er tross alt spesielle mennesker med en helt spesiell telefon. Datatrafikk er noe som i særlig høy grad angår brukere av Nokia E71.»

Nettstedet «Fri vår Nokia E71» er derfor opprettet. De bruker anledningen til på en ekstremt sarkastisk måte å henge ut all hypen rundt iPhone, og ikke minst «Fri vår iPhone 3G»-kampanjen, på en slik måte at det bare må få en til å trekke på smilebåndet.

3G er noe helt nytt...
«E71 er (...) beskrevet som "den perfekte telefon for jobb og fritid". Men er det slik i praksis? Nei! Hvorfor? På grunn av norske teleoperatørers Taliban-regime hva E71 angår!

Som vi alle vet er 3G noe helt nytt. Ved hjelp av 3G kan en surfe på Internett direkte på sin mobiltelefon. Utrolig, men sant! For kun et par uker siden var dette et behov ingen hadde - rett og slett fordi teknologien ikke fantes!»

De fortsetter så med denne sjokkerende meldingen:

«Lån oss ditt øre og du vil bli forskrekket, sjokkert og skremt over hvordan bransjen ønsker å TJENE PENGER på DEG og MEG!»

Satser på gratis strøm
Og i denne tonen fortsetter oppropet, hvor de krever både gratis datatrafikk, gratis SMS – og ikke minst gratis strøm.

«Nokia E71 leveres med et oppladbart batteri og en lader, slik at man ikke behøver å kjøpe nytt batteri hver gang det er tomt. HVORFOR skal vi måtte betale for strømmen det koster å lade opp telefonen?» spør de på sine nettsteder.

Så gjenstår det å se om denne kampanjen er like vellykket som forgjengeren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere