RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nokia erkjenner piratproblem

Nokia innrømmer at selskapet har et stort problem med piratkopierte batterier. Kopiene er så gode at selv ikke Nokias egne eksperter klarer å se forskjell.

Forrige uke gikk Nokia ut med oppskriften på hvordan kundene kunne avsløre piratbatterier. For selskapet står knallhardt fast på at det aldri har vært noen eksplosjonsfare med originale batterier, skriver Forbruker-rapporten.

Men det hjelper lite å skylde på piratkopier når selv de autoriserte forhandlerne selger telefoner med uoriginale batterier. Under en test i Belgia mandag måtte Nokias egne batteri-eksperter innrømme at kopiene var så gode at de ikke kunne se forskjell. Tidligere hevdet Nokia at kopiene ble avslørt av teksten på batteriet.

- Dette er et stort problem for oss, og det er et stort problem for forbrukerne, sier informasjonssjef Michael Smirnoff i Nokia til Forbruker-rapporten.

Smirnoff varsler nå at Nokia vil ta en runde med forhandlerne og fortelle om farene ved bruk av uoriginale batterier.

Batteriene som ble testet i Belgia var kjøpt inn hos autoriserte Nokia-forhandlere. De samme butikkene som Nokia anbefaler kundene sine å gå til for å være sikret originale deler. Halvparten av de testede batteriene hadde ikke kortslutningssikringer og kan dermed smelte eller eksplodere.

Nokia har registrert et 40-talls hendelser verden over der batterier har eksplodert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere