RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nokia innfrir på bunnlinjen (Ny2)

Sist oppdatert:
Nokia-sjefen Jorma Ollila (bildet) innfridde på bunnlinjen i fjerde kvartal. Omsetningen er imidlertid litt lavere enn ventet, og Nokia utelukker ikke omsetningsnedgang i inneværende kvartal
Oppdatert med flere momenter og markedsreaksjon. Korrigerer "ned" til "opp" i tredje avsnitt.

Nokia fikk et resultat etter skatt på 1.046 millioner euro i fjerde kvartal, en økning på 132 prosent fra samme kvartal ett år tidligere. Proformaresultat pr. aksje, altså korrigert for ekstraordinære forhold, økte fra 0,24 euro i fjerde kvartal 2001 til 0,26 euro i fjerde kvartal 2002.

Snittforventningen blant analytikerne var 0,24 euro pr. aksje.

Omsetningen i fjerde kvartal ble 8,84 milliarder euro, opp fra 8,79 milliarder samme kvartal ett år tidligere. Omsetningen er marginalt lavere enn analytikerne ventet.|

I desember guidet Nokia en omsetning i fjerde kvartal på 8,8-9,0 milliarder euro, og et proforma resultat pr. aksje på 0,23 til 0,25 euro.

Markedene reagerte blandet på tallene. Nokia-aksjen steg først på den gode bunnlinjen, men falt så tilbake, trolig på omsetningen og utsiktene for 2003.

Utsikter
I første kvartal ser Nokia fortsatt utfordrende markedsforhold.

For mobiltelefondvisjonen ventes en omsetningsvekst på 0 til 9 prosent i første kvartal, sammenlignet med samme kvartal ett år tidligere, og noe lavere for konsernet som helhet.

I klartekst betyr det at Nokia ikke utelukker at omsetningen i første kvartal blir lavere enn samme kvartal i fjor.

Omsetningsveksten ventes å bli bedre i andre kvartal enn i første.

Proforma resultat pr. aksje for første kvartal ventes å bli mellom 0,15 og 0,19 euro. Analytikeren har i snitt anslått 0,18 euro for første kvartal, ifølge SME Direkt.

Vekst i mobiltelefoner
Nokia ser en vekst på 10 prosent eller mer i markedet for mobiltelefoner i 2003, målt i antall, mens det ikke øynes særlig bedring i markedet for tele-infrastruktur, som selges gjennom Nokias Networks-divisjon.

Nokia anslår totaltmarkedet i 2002 til 405 millioner mobiltelefoner. Tidligere anslo selskapet 400 millioner enheter.

Det betyr at det var en vekst på rundt 5 prosent i 2002, ifølge Nokia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere