RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Nokia)

Nokia med ny spillmobil

Sist oppdatert:
Finnene følger opp sin N-Gage modell med en mindre, kulere og enklere modell. N-Gage QD er det siste tilskuddet i den mobile spillfamilien. Så gjenstår det å se om denne modellen blir en større suksess enn storebror.

N-Gage-konsollen har ikke solgt så godt som Nokia kanskje håpet, og noe av grunnen har vært klumsete detaljer i design og utførelse.

Plasseringen av mikrofonen på den første N-Gage-modellen gjør at det ser ut som om du prater inn i en kotelett - den er nemlig plassert på siden av telefonen.

I tillegg er det alt for komplisert å bytte spill-minnekort, du må demontere halve telefonen for å få skiftet spill.

- Etter seks måneder med N-Gage på markedet har vi tatt hensyn til den responsen vi har fått og økt produktporteføljen, sier Johan Eidhagen, markedssjef for Nokia Multimedia i Norden.

Og det ser ut til at utviklerne hos Nokia har hørt på brukerne. N-Gage QD har fått en "hot-swap"-port for kjapt bytte av spill, den skal ha bedre spillkontroller og du slipper å prate sideveis med den nye modellen.

I tillegg skryter finnene av bedre skjermbelysning, smarttelefonfunksjoner, en ny N-Gage Arena applikasjon og lengre batteritid.

Alle spill til N-Gage passer også til N-Gage QD, og via mobilnettet kan spillerne kople seg opp mot spillfellesskapet N-Gage Arena for å spille online. En eller flere spillere som befinner seg i nærheten av hverandre kan spille trådløst via Blåtann.

- Med forbedret ergonomi og nye spilltaster kan man nå starte et spill med ett tastetrykk og få en bedre spillfølelse. Vi har forlenget batteritiden og tilført en "hot-swap"-port for å gjøre det enklere å bytte spill. Vi har også forandret måten man holder i spillkonsollen ved telefonsamtale ved å flytte høyttaleren og mikrofonen, sier Eidhagen.

N-Gage QD kommer i butikken i mai, og skal koste rundt 2000 kroner inklusive moms.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere