RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nokia oppjusterer etter økt investeringslyst (Ny)

Sist oppdatert:
Nokia-sjef Jorma Ollila oppjusterer indikert resultat for fjerde kvartal betydelig. Det er spesielt den problematiske infrastrukturdelen som overrasker positivt på grunn av økte investeringer fra teleoperatørene
Les også: Nokia oppjusterer etter økt investeringslyst (Ny)

Oppdaterer med flere detaljer.

Nokia melder nå et proforma resultat for fjerde kvartal ventes å bli 0,28 til 0,29 euro pr. aksje. Tidligere guiding var 0,21 til 0,23 euro.

Både omsetning og resultat er betydelig høyere enn tidligere antatt, melder selskapet.

Salget i Network-divisjonen var betydelig høyere enn ventet i fjerde kvartal og nådde rundt 1,7 milliarder euro, mot en tidligere guiding på 1,4 milliarder.

- I tillegg til sesongsvingninger reflekterer dette sterkere investeringer enn ventet fra operatørene på slutten av året, heter det fra Nokia.

Kombinert med en sterk produktmisk gir det en uvanlig sterk proforma driftsmargin på 12 prosent, mens det var guidet på breakeven på denne basisen.

Mobiltelefondelen øker omsetningen med rundt 4 prosent til 7 milliarder euro, mens den tidligere guiding var flatt eller litt opp.

Proforma driftsmargin forblir på 24 til 25 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere