RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nokia ruller ut N-gage

Sist oppdatert:
Nokia tok med seg verdens største mobilspillutvikler Gameloft, og tok turen til Oslo for å vise hva fremtiden bringer innen mobilspill.

Alle med litt mobilhistorikk vet hvordan det gikk med de to første N-gage maskinene. Den første var som å snakke i et tacoskjell, mens den andre rett og slett bare var klumpete og klønete.

Nå har Nokia innsett at dette fungerer dårlig, og gjør N-gage om til en spillplattform for vanlige mobiltelefoner.

Les også:
- CSI-spill til mobilen
- Underholdende mobilspill for helgen
- Spillefilm av mobilvideoer

Grafisk overlegen

Ansvarlig for alle tjeneste i Nokia Skandinavia, Christophe Joyau, har tatt turen til Norge for å forsøke å overbevise skeptisk journalister om hvorfor N-gage kommer til å rotta på alt annet som finnes av mobile spill

- Grafikken er selvsagt det første man legger merke til. Ingen andre plattformer kan levere noe som er i nærheten. Vi har også muligheten til å vise full 3D. Vi har også åpnet for langt mer seriøse multiplayer muligheter enn tidligere, både når det gjelder spill, ranking og et mobilt samfunn Vi ser også gjennom undersøkelser uført i England at 90 prosent av de spurte har spilt mobilspill, mens bare seks prosent har kjøpt. Det er enorme inntjeningsmuligheter i dette markedet, sier Joyau

Ligner ikke grensesnittet veldig på det vi ser på Xbox? spør vi.

- Jo, og det tar vi som et kompliment, smiler Joyau lurt tilbake

Solide partnere

Det mange har slitt med tidligere er mangelen på gode lisenser. Nå har imidlertid Nokia gjort hjemmeleksene sine og fått spillgigantene Electronic Arts, THQ, Vivendi Universal og Capcom, samt gigantiske Gameloft med på laget. Oskari Hurme fra gameloft er ikke i tvil som at dette kommer til å bli en fortsatt godt samarbeid i fremtiden.

- N-gage er en så kraftig telefon at det gir oss helt nye muligheter. Mange av våre tidligere spill har solgt over 10 millioner og det er klart at nå med økt satsing ser vi lyst på fremtiden. Vi kommer til å ha to spill klare til lansering, og ytterligere fire i løpet av de neste månedene, sier Hurme.

Ulike prisløsninger

Det kommer ikke til å bli gratis å laste ned spill til N-gage, men det vil bli muligheter for å laste ned demoer av alle spill vi lanserer. Når det gjelder prisen for å kjøpe et spill har Nokia laget en todelt løsning.

Du kan enten kjøpe et fullt spill for mellom 60 og 80 kroner, eller du kan leie for 15 kroner per dag, eller 40 kroner for en uke. Du kan også velge om du vil betale med kredittkort eller om du vil ha det på mobilregningen din.

- Leieløsningen vet vi ikke om vil fungere i det skandinaviske markedet, men vi synes det er spennende og har lyst å gjøre et forsøk. Fordelen med spillene du laster ned, er at du fritt kan overføre de i tilfelle du kjøper deg en ny Nokia-telefon, fortsetter Joyau.

Lovende

Vi fikk som sagt teste en rekke av de nye spillene, og til tross for en viss skepsis ble vi ganske fort overbevist. Både Joyau og Hurme har faktisk helt rett når de sier at ikke finnes noe lignende på markedet. Foreløpig er ikke endelig dato for den nye tjenesten satt, men den ligger ikke langt frem i tid.

Følgende telefoner vil ha støtte for N-gage ved lansering: N73, N81, N93 og N95.

Denne saken er hentet fra forbrukerelektronikknettstedet Teknofil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere