RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nokia satser på bildekvalitet

(Nokia)
Sist oppdatert:
Nå begynner mobilprodusentene å ta kamerakvalitet på alvor.

8 megapiksler er kanskje i seg selv noe som ikke imponerer så mange, med tanke på at mobiltelefoner med en slik oppløsning har vært på markedet i lang tid, men det er viktig å huske på at høy oppløsning og bildekvalitet ikke nødvendigvis er det samme.

Satser på noe annet enn høy oppløsning
Som vi skrev i vår artikkel om Sony Ericssons kommende flaggskip med 12 megapiksler, så kan faktisk høyere oppløsning føre til dårligere bildekvalitet. Årsaken er at bildebrikkene ikke blir større, og høyere oppløsning med like stor bildebrikke fører til mer støy i bildene.

Og dette er noe Nokia ser ut til å ta på alvor, og N86 8MP ser ut til å ta på alvor de største problemene med dagens mobilkameraer: Optikken.

Les også: 4 nye fra Nokia

Variabel blender
Kameraet er riktignok oppgradert fra 5 til 8 megapiksler som tidligere Nokia-toppmodeller har hatt, men den viktigste endringen er at N86 8MP blir den første telefonen som får mekanisk lukker og variabel blenderåpning. Det vil gi mulighet til å ta bedre bilder både i godt og dårlig lys, og Nokia hevder også at det vil bli mindre bevegelsesstøy. Og som tidligere er det Carl Zeiss-optikk som blir benyttet.

- Det er kvaliteten på optikken og billedbrikken som gjelder når det kommer til å ta de beste digitale bildene, ikke bare antall piksler. Nokia N86 8MP er den første mobile enheten med valgbar blenderåpning. Det har aldri vært lettere å fange spesielle øyeblikk med så god kvalitet, sier Helmut Heier i Carl Zeiss i en pressemelding.

Ellers er telefonen utstyrt med 8 GB minne og en microSD-kortleser, en 2,6 tommers OLED-skjerm, og også nyeste versjonen av Nokia Maps med tre måneders navigeringslisens.

N96 8MP kommer på markedet iløpet av andre kvartal, og får en veiledende pris på 375 euro.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere