RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nokia skuffer tross oppjustering (Ny)

Sist oppdatert:
Nokia-sjef Jorma Ollila jekker opp resultatforventningene. Men dollarsvekkelsen ødelegger for omsetningen, og på dette punktet kan optimistene ha blitt skuffet. Børsene reagerte negativt
Oppdatert med detaljer og markedsreaksjon.

Dagens midtkvartalsrapport fra Nokia innebærer at resultatutsiktene oppjusteres litt, mens omsetningsutsiktene er i tråd med det selskapet kom med i juli. Det siste kan nok skuffe en del optimister, som hadde håpet på en oppjustering fra det som i juli ble oppfattet som en skuffelse.

Nokia-aksjen faller etter meldingen, som kom klokken 11 norsk tid, og trekker europeiske børser med seg. På Oslo Børs ble en solid oppgang borte etter Nokia-rapporten.

Nokia melder at selskapet ser et bokført resultat pr. aksje i tredje kvartal i den høyere enden eller over den tidligere guidingen på 0,14 til 0,16 euro.

Selskapet venter også et proforma resultat pr. aksje i den øvre enden eller over guiding, som her var på 0,15 til 0,17 euro.

Flatt for mobil

Omsetningen på mobiltelefoner ventes å være flat til svakt ned i forhold til tredje kvartal i fjor, primært på grunn av en betydelig svekkelse av dollaren.

Målt i enheter venter Nokia en raskere vekst enn markedet, på godt over 10 prosent.

Det ventes fortsatt sterk lønnsomhet i denne delen.

Networks stabiliseres

Innen problemområdet Networks, meldes det at markedet ser ut til å stabilisere seg, samtidig som omorganisering av området hos Nokia går etter planen. I juli skrev Nokia at det ikke var tegn til bedring i dette markedet.

Omsetningen på dette området ventes å falle med 15 til 20 prosent i forhold til samme kvartal i fjor, i tråd med tidligere guiding.

Proforma driftsresultat for denne delen ventes nå å være nær breakeven. I juli var prognosen et lite underskudd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere