Nokia vil bli best på kamera

Foto: (nokia)

Nokia går nye veier for å tjene penger. Nå skal den finske mobilgiganten satse mer på digitale bilder, og varsler at de ønsker å bli en ledende aktør på dette markedet.

15.03.04 17:24

Utviklingen i den mobile verdenen går fort, og allerede har det kommet telefoner med over 1 megapiksel oppløsning på markedet. Den bragden er det riktignok ikke Nokia som står for, men finnene planlegger å bli størst på bildesiden.

- Dette er et resultat av den konvergensen som vi ser i IT-markedet i dag, sier Johan Eidhagen, markedssjef for multimedia hos Nokia.

I framtiden kommer vi kanskje til å se et rent Nokia-kamera, uten mobiltelefoni. Men fortsatt har finnene fokus på overføring via mobilnettet.

Som er eksempel på hva vi kanskje kan vente oss i fremtiden, nevner Johan Eidhagen et 3G-kort som kan puttes inn i telefoner og kameraer for å overføre bilder kjapt og trådløst til for eksempel en PC.

Mobilgiganten har gjennomgått en stor omorganisering, og avdelingen multimedia er ny hos Nokia.

Annonseringen kommer noe overraskende, Nokia har brukt de siste årene på å spisse seg inn fra å selge gummistøvler og kjemiske produkter, til å bli en rettet mobiloperatør. Nå skal finnene altså bredde utover igjen.

- Mobilmarkedet vokser fortsatt, men det er stort sett bare i land hvor penetrasjonen ikke har vært særlig stor fra før. Derfor mener vi det er viktig å skaffe seg nye markeder, sier Eidhagen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag