*Nettavisen* Nyheter.

Nokia vil ha Psion

Finske Nokia skal være svært interessert i å kjøpe den tidligere lomme-PC-produsenten Psion. Nokia ønsker å slå kloa i Psions eierandel i Symbian.

Symbian er mobilbransjens felleseide programvareselskap, og bransjens mottrekk mot Microsoft. I dag er det Nokia og britiske Psion som er de største eierne i selskapet, men også Sony Ericsson og Siemens er inne på eiersiden.

Mot Microsoft
Nå tyder imidlertid mye på at Nokia kan sikre seg ennå større makt i selskapet. Interne kilder sier til magasinet Business at Nokia planlegger å kjøpe Psion.

Psion produserte tidligere lomme-PC-er, men har de siste årene konsentrert seg fullt og helt om programvare og i særdeleshet utviklingen av Symbian-plattformen. Symbian har blitt spesielt viktig etter at Microsoft kom inn i mobilmakedet.

Konkurrentene sure?
Det er også bakgrunnen for Nokias interesse. Jo større makt Nokia har over Symbian, jo større del av kaka havner hos finnene. Med alle de store mobilprodusentene på kundelisten betyr det pene inntekter for Nokia.

Psion eier 31 prosent av Symbian, en fattig prosent mindre enn Nokia. Trolig må Nokia betale rundt 4,5 milliarder kroner for Psion. Spørsmålet er hvordan konkurrentene og sameierne vil reagere hvis Nokia får enda større makt i det felleseide selskapet.

Allerede nå er det flere av eierne som mener at Nokia har for stor kontroll over Symbian.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.