RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nokias nye designperler

Sist oppdatert:
Nokia har trukket tre designmobiler opp av hatten. Se bildene her.

Nokia har lansert tre nye designmobiler. Felles for de tre modellene er tung vekt på et lekkert utseende og spennende, nye materialer. De tre nyhetene er månemobilen 8600 Luna og to forskjellige varianter av Nokia 6500.

Nokia 8600 Luna
Det er ingen tvil om at materialvalget har vært i fokus når Nokia satt sammen 8600 Luna. Kombinasjonen av glass og rustfritt stål skal ifølge Nokia gi et helt spesielt særpreg på telefonen. Skjermen ligger under glassruten, og tastaturet ligger skjult når telefonen ikke er i bruk.

- Et ekstremt detaljfokus preget utviklingsprosessen av Nokia 8600 Luna. Vi har lagt ned stor innsats i å forsikre oss om at opplevelsen man får ved berøring av de ulike overflatene - det glatte glasset mot ansiktet, det rustfrie stålet og de myke tastene – vil overgå alle forventninger, sier Oskar Södergren, produktmarkedssjef i Nokia Skandinavia i en pressemelding.

Han røper at også navnet har en spesiell betydning og er valgt med omhu. Nokia 8600 er oppkalt etter Luna, gudinnen av månelyset.

Med støtte for firebånds GSM kan du ta med deg Nokia 8600 Luna hvor du vil i verden. Telefonen lades med micro-USB og tar bilder i opp til to megapikslers oppløsning. Telefonen vil koste rundt 7000 kroner uten subsidier og er straks å finne i butikkhyllene.

Nokia 6500
I tillegg til månemobilen Luna, har Nokia denne gangen valgt å lage to utgaver med nesten samme navn. Nokia 6500 classic og slide har nemlig både navnet og en hel del annet til felles. Til felles har de blant annet en rekke tredjegenerasjonsfunksjoner samt nyskapende design og sans for detaljer, skriver Nokia i en pressemelding.

- Nokia er anerkjent for sin rolle i 3G-revolusjonen og er en pionèr når det gjelder å bruke nye og innovative materialer til mobiler. Med Nokia 6500 classic og 6500 slide, har Nokia kombinert sin ekspertise på disse områdene og levert en attraktiv blanding av design og teknologi til mellomsegmentet, sier Södergren.

Classic
Den klassiske varianten av Nokia 6500 er bare 9,5 millimeter tykk, skjermen er faset gjennom diamantpolering, og dekselet består av 360 graders anodisert aluminium.

I tillegg til et vakkert ytre har 6500 classic både støtte for rask nedlasting over 3G-nettverket og 1 gigabyte internt minne for lagring av bilder, videoer, kontakter, låter, beskjeder og annet innhold. Kameraet tar bilder i 2 megapikslers oppløsning, og musikkspilleren støtter en rekke forskjellige musikkformater. Også på Nokia 6500 classic finner vi micro-USB for lading og overføring av lyd og bilder.

Telefonen kommer i løpet av tredje kvartal, og vil ha en pris på rundt 3200 kroner.

Slide
Til tross for en rekke likheter, er det også noen forskjeller på de to variantene av Nokia 6500. Blant annet har den skyvbare varianten, eller Nokia 6500 slide, fått et bedre kamera enn lillebroren. Med 3,2 megapikslers oppløsning og opptikk fra Carl Zeiss, er Slide utrustet for å ta gode bilder på høyt nivå. Kameraet har autofokus, en dobbel LED-blits og 8x digital zoom.

Dekslene på telefonen er i børstet, rustfritt stål, og skyvemekanismen er ifølge Nokia både jevn og presisjonsutformet, samtidig som den gir en eksklusiv følelse.

Nokia 6500 slide er også forventet i salg i løpet av tredje kvartal, og vil ha en pris på rundt 3700 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere