*Nettavisen* Nyheter.

Nokias stilmobil

Nokia satser hardt på design, og lanserer nok en mobil i sin designserie. 7270 er en sjarmør med substans. Les hele testen her.

24.08.05 08:24

Nokia 7270 er nok et medlem i finnenes glamourlinje av mobiler, og klapptelefonen spiller på 20-tallets art deco-stil med avrundede kanter og deksler i børstet metall med inngravert mønster.

I tillegg får du med to ulike skinnstykker til å klipse på mobilen, ett i krokodilleimitasjon og et i glatt skinn.

Flinke på Edge
På telefonen vi testet kom disse i sort, men vi kommer sikkert til å se flere farger og design dersom 7270 blir en populær modell.

Nokia kaller 7270 for "black temptation", og når du åpner esken mobilen kommer i, får du en sort velkomstkonvolutt hvor Nokia har skrevet noen bevingede ord om telefonen du akkurat har kjøpt.

Dette er ingen liten og diskret mobil, 7270 både stor og tung i forhold til mange av konkurrentene.

Til gjengjeld betyr det at telefonen også har svært så store og lettbetjente taster, en befrielse for alle med pølsefingre.

Nokia satser også knallhardt på raskere dataoverføring på sine mobiltelefoner, og 7270 har støtte for høyhastighetsteknologien Edge. Dermed kan du surfe kjapt på internett og sende og motta for eksempel store e-poster mye raskere enn med en mobil uten Edge.

Lite kamera
Skjermen på 7270 er bedre enn mange av forgjengerne til denne telefonen, men i skarphet og oppløsning har likevel mange av konkurrentene i samme prisklasse betraktelig bedre skjerm.

Også kameraet står noe tilbake for mange av konkurrentene. Med 0,3 megapiksler egner bildene du tar seg ikke til noe særlig mer enn å sende morsomme mms-bilder.

Bilder tatt i godt lys og på nært hold blir brukbare, men under litt mer utfordrende forhold ender du stort sett opp med uklart motiv, mye støy og dårlige farger.

Kun internt minne
Du får uansett plass til en god del bilder på mobilen, med innebygd minne på 15 megabyte. Dessverre må du klare deg med dét, 7270 har ikke mulighet for å utvide minnekapasiteten med eksterne minnekort.

Heller ikke Blåtann har Nokia fått plass til, skal du overføre filer uten å koble telefonen til pc-en må du bruke den infrarøde porten.

Batterikapasiteten er midt på treet for denne typen telefon, etter to til tre dager med flittig bruk er det på tide å plugge i kontanten.

Proffe funksjoner
På programsiden har Nokia klart å dytte mange gode nyttefunksjoner inn i 7270. Du har mulighet å lagre koder, passord og kortinformasjon sikkert på mobilen, både kalenderen og kontaktlisten er svært bra, og morsomme ekstraprogrammer som størrelsesomregner og oversetter er lagt ved.

Mange av tjenestene her, særlig mulighet til å lagre flere telefonnummer og ulike detaljer om hver oppføring er like bra som på mange profftelefoner.

Art deco-mobilen har også radio og mp3-spiller innebygd, men med 15 megabyte får du ikke plass til mer enn to-tre mp3-filer. Dermed blir radioen nok mest brukt av musikkelskerne.

Konklusjon

Klikk på bildet for å forstørre.

7220s store styrke overfor konkurrentene er støtten for Edge. Nokia pusher hardt på denne høyhastighetsteknologien, og er en av få leverandører som også inkluderer Edge i mindre avanserte mobiltelefoner. Det tar vi hatten av for.

Men for nesten 3.000 kroner finnes det mange andre modeller å velge mellom, de fleste med blant annet betraktelig bedre kamera.

Faller du for designet og liker muligheten for å surfe raskt på internett er 7270 slett ingen dårlig telefon. Vil du ha en mindre mobil med bedre kamera, finnes det mange andre å velge mellom. Vi gir derfor 7270 en firer i terningkast.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.