RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nokias toeggede tvillinger

Vi har testet Nokias to designperler. Hvilken er din favoritt?

Nokia begynner å gå tom for navn, og denne gangen har to vidt forskjellige designmobiler fått nærmest identiske navn. Vi har testet Nokias toeggede tvillinger 6500 Classic og 6500 Slide.

Noen likheter
Selv om de to modellene deler navn, har de nemlig ikke så veldig mye til felles. Før vi går inn på hver enkelt telefon, kan vi nevne noen av hovedfellestrekkene. De to modellene har støtte for både 3G og edge. Dermed har du tilgang til rask nedlasting og surfing på begge de to mobilene. Både Classic og Slide kommer dessuten med nettleseren Opera Mini.

I tillegg kjører begge telefonene Nokias gode, gamle og for de aller fleste velkjente menysystemet Series 40. Det er gjort en rekke forbedringer siden det dukket opp første gang, og brukervennligheten er det ikke noe å si på. Alle operasjoner går raskt og smertefritt.

Dersom du vil ha direkte tilgang til funksjoner som kamera, musikkspiller, nettleser, kalender og andre programmer du bruker ofte, kan du velge å skru på «aktiv ventemodus». Vil du bare ha en ren bakgrunn kan du selvsagt også velge det.

Lekker design
Et annet tydelig fellestrekk ved de to modellene, er designet. Telefonene har overflater i børstet metall, og ser eksklusive ut sammenliknet med det meste annet vi har sett fra Nokia.

Classic-varianten har anodisert aluminium på deler av overflaten, mens Slide har deksler i børstet, rustfritt stål. Classic er i tillegg den hittil tynneste mobiltelefonen fra Nokia, og måler kun 9,5 millimeter på det tykkeste. Slide er langt mer lubben med sine 16,4 millimeter, men så er den også en skyvemobil.

Begge telefonene virker solide og vi synes Nokia har vært svært kloke i valget av materialer. Skyvemekanismen på Slide er dessuten knirkefri og fungerer svært godt.

Nokia 6500 Classic
Vi har falt for Nokias klassiske utgave av 6500. Den er slank, lekker og veldig brukervennlig og kan gjøre det aller meste vi ønsker at en mobiltelefon skal. Telefonen har en god musikkspiller, tar greie bilder og har en rekke funksjoner vi setter pris på. Allikevel savner vi både minnekort, radio og litt bedre definerte taster.

Prislappen på rundt 3000 kroner uten abonnement synes vi er i drøyeste laget når du kan få Nokia 6300 med både radio og minnekort til snaue 2000 kroner.

Les hele testen av Nokia 6500 Classic her

Nokia 6500 Slide
Selv om den er litt lubben, liker vi skyvevarianten av Nokia Slide veldig godt. Den ser bra ut, og har det aller meste vi kan tenke oss ved en telefon. Telefonen har Nokias enkle menysystem, og er ikke noe naturlig førstevalg for forretningsbrukere, men som mobiltelefon og underholder er den ypperlig. Kameraet tar gode bilder, musikkspilleren er bra og vi gir pluss for både radio og plass til ekstra minnekort.

Prislappen er noe høyere enn på Classic, men den er absolutt verdt sine 3200 kroner uten abonnement.

Les testen av Nokia 6500 Slide her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere