*Nettavisen* Nyheter.

Nøkkelkamp mot Molde

VALLE (vif.no): - De to neste kampene blir avgjørende for hvor på tabellen vi skal kjempe utover høsten, sier Petter Myhre til vif.no dagen før Molde besøker hovedstaden.

27.05.06 18:53

Vålerenga har en litt amputert uke med trening bak seg, etter forrige seriekamp mot Ham-Kam på mandag.

- Det har sett greit ut på trening, og vi hadde en god rekruttkamp på torsdag. Det er litt vanskelig å se noe ut av treningsuka hvordan vi kommer til å opptre i morgen. Vi har jobbet med det vi har trua på, og de spillerne som til enhver tid er friske står på og gjør jobben sin. Jeg håper det gir tellende resultat mot Molde, sier han.

Usikkerhet rundt troppen
Det er dagen før kamp enda litt usikkerhet om hvilket lag Vålerenga stiller mot Molde, og hvilke spillere som er i troppen. Derfor ble det ikke tatt ut noen 18-mannstropp lørdag etter siste trening.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Det er noen spillere som sliter med skader og sykdom, så vi har litt problemer med å kunne sette sammen et lag og en tropp i dag, forklarer han.

Vålerenga har tatt fire poeng på de to siste kampene, som begge har vært spilt på bortebane.

- Vi følte en lettelse over å ikke tape på Hamar, men alle er skuffa over at vi ikke klarte tre poeng. Vi presterte jevnt over for dårlig. Nå fokuserer vi på at vi har tatt fire poeng på to bortekamper, og vi ser framgang poengmessig. Mot Start viste vi også spillemessig framgang, og vi håper å ta enda et steg mot Molde, sier han.

Gode framover
Molde har slitt på bortebane denne sesongen, og vært gode hjemme. De kommer med et slagkraftig lag, som kan bite godt fra seg.

- Molde er et lag som står på fælt. De har mange gode spillere, spesielt på midtbanen og foran på banen, de holder god standard og kan skape trøbbel for de fleste. De er en tøff motstander, samtidig har vi såpass tro på egne ferdigheter at vi på vårt beste er gode nok til å vinne. Vi har selv gode spillere som kan avgjøre i vår fordel. Vi skal være favoritter på hjemmebane mot Molde, sier han.

Spissparet Friend og Konate utfyller hverandre bra, og skaper gjerne problemer for forsvar rundt i Tippeligaen.

- For å stoppe de er det to ting som blir viktig. Vi må forstyrre i oppspillsfasen, så de som slår opp bakfra ikke får ro til å treffe. Også må vi ta ut dybde i forhold til andreballen, og være oppmerksomme på nedslagsfeltet etter stussen, forklarer han.

Unngå tidlige mål i mot
I årets sesong har Vålerenga sluppet inn seks av ti mål blitt sluppet inn på motstanderens første sjanse.

- Det er for dårlig, og vi har snakket litt om det. Det handler litt om å være våkne, og mye om tilfeldigheter. Vi har som regel skapt sjanser før motstanderen, og har ikke vært trykket bakover når vi får scoring i mot. Vi må sørge for å være litt mer kyniske i starten av kampene, og unngå store sjanser i mot, forklarer han.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Vi gjør individuelle feil på scoringene i mot, men det er et lagproblem, det er ikke samme person som glipper hver gang.

Nøkkelkamp
Med tre poeng mot Molde har Vålerenga tatt syv poeng på de siste tre kampene, noe som isolert sett er bra.

- I forhold til hvilke muligheter vi har til å henge med i høst og hvor på tabellen vi ønsker å kjempe utover høsten, blir både morgendagens kamp og den neste, borte mot Stabæk, nøkkelkamper. Klarer vi minst fire poeng på de to neste kampene, kan vi henge med når høstsesongen begynner. Det er kort vei opp til en eventuell medaljeplass, og kort vei ned i mørket, sier han.

Myhre frykter heller ikke at viktigheten av kampen vil tynge spillerne.

- Det bør være en inspirasjon om det skal være noe. Vi har fått en ny sjanse til å henge med, og den sjansen bør vi ta vare på, avslutter han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag