RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nomadic må hente penger igjen

Sist oppdatert:
Kjøleskipsrederiet Nomadic Shipping fortsetter å slite, men ser ytterligere tegn til bedring i kjøleskipsmarkedet. Likevel klarer ikke rederiet sine gjeldsforpliktelser
Kjøleskipsrederiet Nomadic Shipping fortsetter halte av gårde i et elendig kjøleskipsmarked, men ser tegn til bedring.

Bedringen er imidlertid ikke nok til at rederiet klarere å betjene gjelden sin. Rederiet har hatt to år med avdragsfrihet, men 31. mars forfaller første avdrag.

Rederiet opplyser at de ikke kan innfri gjelden med dagens midler i selskapet , og har igangsatt samtaler med bankene og aksjonærene Det forventes at en løsning er på plass inne utgangen av kvartalet. Det forventes konvertering av gjeld og emisjon.

Svake tall

Rederiet hadde driftsinntekter på 138 millioner kroner i kvartalet, og fikk et driftsresultat på minus 41,3 millioner kroner. Det inkluderer en nedskriving av flåten med 41 millioner kroner på grunn av en ny regnskapsstandard. I samme periode i fjor omsatte rederiet for 160,5 millioner, og fikk et driftsresultat på 2,4 millioner.

Korrigert for nedskrivninger og urealiserte valutagevinster fikk rederiet et overskudd på 4,7 millioner før skatt, mot minus 1,6 millioner i samme periode i 2001.

Bedre marked

rederiet ser visse tegn til bedring, og ratene økte med 7 prosent sammenlignet med 2001.

- Veksten i markedsraten underbygger påstanden om at det generelle markedet beveger seg sakte mot en bedret balanse, skriver selskapet i en kommentar.

Det fremheve at ordreboken fortsatt er rekordlav.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere