*Nettavisen* Nyheter.

Nora feirer jul i fengsel

Foto: JENS NORGAARD (AFP)

Demonstrasjonen inne på Christiansborg slott får konsekvenser.

19.12.09 10:31

Torsdag kunne Nettavisen melde at to aktivister snek seg inn på slottsmiddagen i Danmark under klimatoppmøtet for å demonstrere. De to ble satt i arresten, og det var uklart om de ville bli fremstilt for varetektsfengsling.

Norske Nora Christensen (34) var en av de som protesterte, og fredag kveld ble det klart at kvinnen må sitte i fengsel til ut på nyåret. Christensen er bosatt i Danmark og tilkhyttet danske Greenpeace. Torsdag deltok hun på den utradisjonelle demonstrasjonen som fikk stor medieoppmerksomhet.

Les også: Norsk kvinne snek seg inn på slottet

Tre personer pågrepet
I alt tre personer ble pågrepet for hendelsen, og alle er nå varetektsfengslet fram til 20. januar.

- De er siktet for ulovlig inntrenging, dokumentforfalskning og å utgi seg for å være myndighetspersoner. I tillegg er de siktet for en paragraf som gjør alt dette skjerpende siden det skjer i nærheten av de kongelige. De siktede sa seg, gjennom sine forsvarere, uskyldig, sier Birgitte Lesanner i Greenpeace i Danmark.

- De var inviterte, de hadde ingen falske dokumenter og de utga seg ikke for å være politi, forteller Lesanner.

Det er altså politiet uenig i.

Fengslingsmøtet foregikk bak lukkede dører i fredag kveld.

Hard kamp
Generalsekretær Bente Myhre Haast i Greenpeace sier at det har blitt tøffere og tøffere å nå igjennom i mediene med budskapet, og at man derfor må «benytte anledningene som byr seg».

- Det blir stadig vanskeligere. Det er kamp om oppmerksomheten og nåløyet for å nå gjennom i redaksjonene har også blitt mindre fordi mediene nedbemanner. Vi merker det er vanskeligere i dag enn for bare ett år siden, sier hun til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag