Landslagsspiller i håndball, Nora Mørk (26), forbereder søksmål mot alle som har delt private bilder av henne på nettet.

Etter at telefonen til håndballstjernen ble hacket tidligere i år, ble private bilder stjålet og lastet opp på ulike nettjenester.

Nå får i første omgang 15 personer brev i posten hvor de blir krevd for 150.000 kroner. Det skriver Dagbladet mandag (krever abonnement).

Les også: Mørk: - Skuffer meg veldig at mange heller vil beskytte vennene sine enn å hjelpe meg

Skal ha allerede ha fått bøter

Mennene har allerede fått utferdiget bøter på 15.000 kroner av politiet. Kravet fra Nora Mørk kommer på toppen.

Hvis de ikke betaler havner søksmålene i rettsvesenet. Da kan det bli virkelig dyrt for mennene, skriver avisen.

Advokat John Christian Elden skriver i brevene til mennene at de har to uker på seg til å komme med innsigelser på kravet.

- Nora Mørk er tøff og lar ikke dette fare hen. Hun står på for at andre ikke skal komme i samme posisjon, ved å markere at det skal svi på pungen å dele tyvegods og personlige bilder med andre, sier Elden til Dagbladet.

Les også: Private bilder av Nora Mørk ble stjålet

- Livet har forandret seg veldig

Mia Landsem, som avdekket bildetyvene, forteller til avisen at hun har spor og beviser som knytter flere hundre menn til deling og offentliggjøring av bildene på nettet.

Nora Mørk var på landslagssamling i Trondheim i september da hun fikk vite at de private bildene var på avveie. 26-åringen har fortalt til TV 2 at hun i etterkant ble fysisk syk og slet med å sove og spise.

Les også: Nora Mørk la ut bilder av menn som delte de private bildene hennes

I midten av november gikk håndballstjernen offentlig ut og fortalte at telefonen hennes hadde vært utsatt for hacking til TV 2.

- Livet mitt har forandret seg veldig. Jeg har gått fra å ha det bra til å kjenne på at selvtilliten har forsvunnet. Hver dag har vært slitsom. Det er tøft å stå i det. Jeg tror ikke folk skjønner hva det gjør med en person, sa hun til TV 2.

Les også: Profilen advarer etter skrekkopplevelse: - Vil de at barna våre skal se dette?

- Tøft å gå i bresjen

Mørk har hele tiden vært krystallklar på at hun skal ta kampen mot dem som sprer bildene.

- Det har vært tøft å gå i bresjen, men jeg har fått veldig mange hyggelige tilbakemeldinger og god respons. Klart det hjelper, sa hun til NTB i november.

Les også: Fikk 15.000 i bot for å ha delt private bilder av Nora Mørk

Hun er klar på at hun går ut med sin historie for å gjøre noe med det problemet som deling av andres private bilder, faktisk er.

- Det er noe som skjer hele tiden, og litt av poenget med å gå ut med dette er at jeg ønsker en lovendring. Dette handler om et langvarig overgrep mot andre mennesker, og det er folk nødt til å forstå, sa hun til NTB.

- Tusen takk for alle tips

Få dager etter at Mørk uttalte seg om saken i media, la hun ut skjermdump av totalt fire Facebook-profiler på sin Instagram-story. Profilene var ikke sladdet, og ble lagt ut med fullt navn og bilde.

«Dette er personer som selv har valgt å gå ut med fullt navn på Facebook og spre mine bilder offentlig. Tusen takk for alle tips,» skrev Mørk.

26-åringen fortalte til VG i begynnelsen av desember at bildene på avveie dreier seg om om bilder hun hadde sendt til sin daværende kjæreste, som spiller fotball for russiske Krasnodar, mens hun spiller for den ungarske klubben Györ.

I samme intervju bekreftet Mørk at hennes seks år lange forhold til fotballspiller Stefan Strandberg (27) er over.

- Vi er ikke sammen lenger. Det er blitt slutt i løpet av høsten, sa 26-åringen til avisen.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her