Tall fra Statistisk Sentralbyrå (SSB) viser at Nora eller Norah og Jakob eller Jacob var det mest populære navnene i fjor.

Nora passerte dermed Emma på navnestatistikken, som toppet listen i 2019. 416 jenter ble navngitt Nora i 2020.

– For meg virker det som om navnene er toppnavn annethvert år, sier seniorrådgiver Jørgen Ouren i SSB til NTB.

Nora var også toppnavn i 2012 og 2014, og det kom på andreplass i 2019. Det er det tredje mest brukte jentenavnet etter årtusenskiftet, etter Emma og Sara. Navnet var det mest populære i syv av landets 11 fylker i fjor.

Se hele topp 10-lista nederst i saken.

Les også: Samme navn har dominert navnetoppen siden 2003 og er årets navn for tiende gang

Jakob fortsatt på topp

På statistikken over guttenavn er det Jakob som troner på toppen for år på rad. 422 gutter ble hetende Jacob eller Jakob i 2020. Emil var nest mest populært, mens Noah eller Noa er på tredjeplass på SSBs oversikt.

Bibelske guttenavn er stadig populært. På topplisten finner vi både Lucas og Filip i tillegg til de nevnte Jakob og Noah.

Det er relativt få endringer på lista for 2020 sammenlignet med lista for 2019. Det er et tegn på at navnene har etablert seg, ifølge Ouren.

– Det handler om mote, men det går mye saktere enn med klesmote, sier han.

Forskjell mellom fylkene


Selv om Jakob ble mest brukt i hele landet i fjor, er det bare i Rogaland navnet topper statistikken.

I Oslo er det Mohammed som topper statistikken, mens Filip er mest brukt i Innlandet og Viken. William er på topp i Troms og Finnmark, mens Emil er på topp i Agder, Trøndelag og i Nordland.

Også når det gjelder jentenavn er det litt variasjon mellom fylkene.

I Oslo topper Maja foran Sofia og Iben. I Viken er Olivia på topp. Tiril er på andreplass i Innlandet, og Anna ligger som nummer to i Møre og Romsdal.

Les også: Er navnet ditt i ferd med å bli populært på nytt, eller dør det ut snart?