RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Noral øker underskuddet

Sist oppdatert:
Belysningskonsernet Noral har lagt frem et underskudd for tredje kvartal tross kjøp av omsetning, og selskapet vil nå be seg strøket fra børsen
Det var en ekstraordinær generalforsamling i Noral som i går vedtok å be om å bli strøket fra Oslo Børs. Vedtaket ble gjort med overlegent flertall. Over 90 prosent av aksjene stemt for strykning.

Selskapet har samtidig lagt frem tall for tredje kvartal som viser en svak resultatmessig utvikling. Omsetningen økte imidlertid fra 32,7 millioner kroner i tredje kvartal i fjor til 47,6 millioner kroner i årets periode.

Økningen i omsetningen skyldes at det oppkjøpte danske selskapet Nordlux er konsolidert med 21 millioner i omsetningseffekt i tredje kvartal. Norals egen virksomhet hadde et fall i omsetningen på 6 millioner kroner.

Driftsresultatet ble på minus 1,7 millioner kroner, mot pluss 2 millioner i fjor. Resultat før skatt viste et underskudd på 2,4 millioner, mot minus 0,8 millioner i fjor.

- Det har så langt i år medført en volumnedgang i alle hovedmarkeder bortsett fra det engelske. Konsument markedet utvikler seg mer positivt, og det er sterke signaler på at de nye Noral/Nordlux markedskonseptet som ble lansert i tredje kvartal vil gi omsetningsøkning også på kort sikt, skriver selskapet i en kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere