RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norconsult dømt for korrupsjon

Oslo (NTB): Det norske ingeniørselskapet Norconsult er i Borgarting lagmannsrett dømt å betale 4 millioner kroner i bot etter at selskapet er funnet delaktig i korrupsjon i forbindelse med et prosjekt Tanzania.

Dommen kan få dramatiske konsekvenser for det norske selskapet dersom den blir stående. Selskaper som er dømt for korrupsjon kan nemlig ikke få oppdrag fra det offentlige, skriver Bistandsaktuelt.

Norconsult, som har en rekke offentlige oppdrag, blant annet for Norad, står i fare for å miste rundt halvparten av sin omsetning.

Dommen mot Norconsult er basert på at to av selskapets tidligere ansatte er dømt for medvirkning til grov korrupsjon i forbindelse med et vann- og avløps-prosjekt i Dar-es-Salaam, finansiert av Verdensbanken.

En tredje person ble også tiltalt, dømt i tingretten, men frikjent i lagmannsretten. Tingretten kom til at Norconsult ikke skulle ilegges foretaksstraff, mens lagmannsretten kom til den motsatte konklusjonen.

Norconsult skriver i en pressemelding at de er sterkt uenig i lagmannsrettens avgjørelse og at de vil anke dommen til Høyesterett. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere