RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nord- og Sør-Korea enige om familiegjenforening

Seoul (NTB-AFP): Myndighetene i Nord- og Sør-Korea er enige om å gjennomføre den planlagte gjenforeningen av familier som ble delt under Korea-krigen på 1950-tallet.

Det opplyser lederen for den sørkoreanske delegasjonen som har hatt samtaler med nordkoreanske tjenestemenn i grenselandsbyen Panmunjom de siste dagene.

Familiegjenforeningene har vært planlagt en stund, men Nord-Korea har krevd utsettelse av den store årlige militærøvelsen til Sør-Korea og USA til etter at gjenforeningene er overstått.

Nå er likevel partene enige om å at gjenforeningene skal finne sted mellom 20. og 25. februar, ifølge delegasjonsleder Kim Kyou-hyun.

At erkefiendene Nord- og Sør-Korea holder samtaler på høyt politisk nivå, er alt annet enn vanlig. Forrige gang det skjedde, var for sju år siden.

Nord-Korea har under ledelse av den unge Kim Jong-un kommet med en rekke motsetningsfulle utspill mot nabolandet i sør. Den siste tiden har tonen vært forholdsvis mild, og regimet i Pyongyang kommet med flere forsonende uttalelser. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere