*Nettavisen* Nyheter.

Nord-Korea advarer om «katastrofale konsekvenser» etter FN-kritikk

Nord-Koreas leder Kim Jung Un fotografert under besøk hos landets luftforsvar i dette udaterte fotografiet levert av Nord-Koreas statlige nyhetsbyrå KCNA. Foto: KCNA / Reuters / NTB scanpix

Nord-Koreas leder Kim Jung Un fotografert under besøk hos landets luftforsvar i dette udaterte fotografiet levert av Nord-Koreas statlige nyhetsbyrå KCNA. Foto: KCNA / Reuters / NTB scanpix Foto: Kcna

Nord-Korea advarer om «katastrofale konsekvenser» for land som støtter FNs resolusjon som ber Sikkerhetsrådet vurdere om Nord-Korea skal stilles for Den internasjonale straffedomstolen i Haag (ICC).

FN-komiteen som vedtok resolusjonen tok det første skrittet mot en internasjonal straffeforfølgelse av regimet i Pyongyang for anklager om forbrytelser mot menneskeheten.

Nord-Korea kaller resolusjonen «svindel» og en «krigserklæring», og myndighetene sier de blir tvunget til å gjennomføre en atomprøvesprengning.

Japan, Sør-Korea og USA er Nord-Koreas «hovedmål», og de er «helt ansvarlige for de ufattelige og katastrofale konsekvenser som følger av det paniske menneskerettighetsbråket rettet mot Nord».

Resolusjonen er en oppfølging av FN-rapporten i februar, hvor et stort antall overgrep i Nord-Korea ble dokumentert. Pyongyang mener anklagene om blant annet systematisk tortur og drap bare er et ledd i et USA-ledet komplott for å ødelegge landets politiske system.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.