RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nord-Korea anklager USA for dataangrep

Obama mener Nord-Korea sto bak hackerangrepet mot Sony Pictures i november, og han har lovet å svare på angrepet. Amerikanske tjenestemenn har imidlertid avvist at USA som har forstyrret internettilgangen i Nord-Korea.
Obama mener Nord-Korea sto bak hackerangrepet mot Sony Pictures i november, og han har lovet å svare på angrepet. Amerikanske tjenestemenn har imidlertid avvist at USA som har forstyrret internettilgangen i Nord-Korea. Foto: Kevin Lamarque (Reuters)
Nordkoreanske myndigheter mener USA har skylden for internettproblemene i Nord-Korea tidligere denne uken.

Amerikanske dataeksperter har tidligere uttalt at landet i en periode mistet tilgangen til internett, og at dette kunne skyldes tekniske problemer eller et dataangrep. Nordkoreanske myndigheter mener nå å ha funnet svaret på hva som skjedde.

– USA, med sin store fysiske størrelse, og uten å bry seg om at det er skammelig å leke gjemsel slik snørrunger gjør, har begynt å forstyrre internettoperasjonene til de viktigste mediene i vår republikk, heter det i en uttalelse fra Nord-Koreas nasjonale forsvarskommisjon.

Kommisjonen mener president Barack Obama i stedet bør konsentrere seg om å rydde opp etter USAs «onde handlinger».

Obama mener Nord-Korea sto bak hackerangrepet mot Sony Pictures i november, og han har lovet å svare på angrepet. Amerikanske tjenestemenn har imidlertid avvist at det er USA som har forstyrret internettilgangen i Nord-Korea.

Vanlige innbyggere i landet har uansett ikke merket stort til problemene, siden de ikke har nettforbindelse utgangspunktet. Det antas at kun et lite antall personer i Nord-Koreas ledelse har tilgang til internett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere