RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nord-Korea avviser atomforhandlinger med USA


INGEN ATOMFORHANDLINGER: Nord-Koreas leder, Kim Jong-un, fotografert i forbindelser en inspeksjon av tog i Pyongyang.
INGEN ATOMFORHANDLINGER: Nord-Koreas leder, Kim Jong-un, fotografert i forbindelser en inspeksjon av tog i Pyongyang. Foto: Kns (Afp)
Sist oppdatert:
Nord-Korea sier det er helt uaktuelt å innlede forhandlinger om landets atomprogram, etter at USA forrige uke åpnet for samtaler.

Seoul (NTB-Reuters): – Vi har overhodet ingen interesse av å inngå samtaler om å ensidig fryse eller kvitte oss med atomvåpen, heter det i en uttalelse fra det nordkoreanske utenriksdepartementet tirsdag.

USA åpnet forrige uke for å forhandle med Nord-Korea om det lukkede landets atomprogram, etter at USA og de andre stormaktene i den såkalte 5+1-gruppen landet en atomavtale med Iran.

USA er rede til slike forhandlinger hvis samtalene er troverdige, omfatter hele Nord-Koreas atomprogram og resulterer i konkrete og irreversible steg i retning atomnedrustning, het det fra Washington.

Nord-Korea gjennomførte sin første prøvesprengning i oktober 2006, noe som ble møtt med harde internasjonale sanksjoner. Siden da har regimet hevdet å ha gjennomført ytterligere to prøvesprengninger.

Samtalene om Pyongyangs atomprogram mellom Nord-Korea, Sør-Korea, USA, Russland, Kina og Japan ble avsluttet uten gjennombrudd i 2009. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere