RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nord-Korea feirer Kim Jong-il

Seoul (NTB-AFP): Mens verdenssamfunnet venter på en omfattende FN-rapport om menneskerettighetsbrudd i Nord Korea, feiret det lukkede landet fødselsdagen til sin avdøde leder Kim Jong-il.

FNs undersøkelser startet for ett år siden og rapport fra arbeidet blir offentliggjort mandag. FNs undersøkelseskommisjon for menneskerettigheter i Nord-Korea ble opprettet i mars i fjor, men det er ventet at Kina vil blokkere alle forsøk på å følge opp rapporten i FN.

I Nord-Korea ble fødselsdagen til Kim Jong-il feiret søndag med å offentliggjøre en rekke viktige militære forfremmelser.

I hovedstaden Pyongyang var tusenvis av partitopper og offiserer samlet for å sverge troskap til den avdøde lederen, som døde i 2011.

Folkemengden klappet i takt og ropte taktfast «lenge leve», mens Kim Jong-un satt med steinansikt på et podium sammen med flere av topplederne i det lukkede landet.

Eksperter og avhoppere tror FN rapporten som kommer mandag, vil ha liten innvirkning på den vanskelige situasjonen i det lutfattige og vanstyrte landet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere