RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nord-Korea ønsker bedre forhold til USA

London (NTB-Reuters-AP): Myndighetene i Nord-Korea sier de ønsker å bedre forholdet til USA og på sikt fjerne alle atomvåpen på Den koreanske halvøya.

Det er en felles leder trykket i tre av Nord-Koreas statskontrollerte aviser som fremmer ønsket om et bedre forhold til USA.

- Den grunnleggende oppgaven når det gjelder fred og stabilitet på Den koreanske halvøya og i resten av Asia, er å avslutte det fiendtlige forholdet mellom Nord-Korea og USA, står det å lese i lederen.

Videre heter det at Nord-Koreas mål er varig fred og fjerning av alle atomvåpen fra halvøya ved hjelp av dialog og forhandlinger.

Det er tradisjon i Nord-Korea at landets tre viktigste aviser trykker en felles leder 1. nyttårsdag. Årets nyttårsbudskap kommer samtidig som USA forsøker å overtale landet til igjen å delta i internasjonale samtaler om det nordkoreanske atomprogrammet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere