*Nettavisen* Nyheter.

Nord-Korea om presidenten i sør: En motbydelig utvekst

Det Nord-Koreanske nyhetsbyrået KCNA sparer ikke på kruttet når de omtaler Sør-Koreas president Park Geun-hye (til venstre). Til høyre, diktator i nord, Kim Jong Un. Foto: Soren Stache/ Wong Maye-E (Afp/ Ap)

Nord-Korea med voldsomt personangrep på Sør-Koreas president

Nord-Korea kom fredag med voldsomme og nedsettende personlige kommentarer om Sør-Koreas kvinnelige president Park Geun-hye.

Fornærmende beskrivelser av den sørkoreanske presidenten som en «avskyelig utvekst» som ikke hadde klart å gifte seg og få barn, vil med stor sikkerhet føre til økt fiendskap mellom de to koreanske statene.

Bemerkningene ble servert i en artikkel av det nordkoreanske statlige nyhetsbyrået KCNA, angivelig som kommentarer fra en tilfeldig nordkoreansk innbygger. Nord-Korea har fullstendig kontroll med alle medier og alt som sendes ut eller settes på trykk.

Kommentarene kom dagen etter at Sør-Korea avslørte at en enkel drone som falt ned i Sør-Korea, hadde fløyet over hovedstaden Seoul og blant annet tatt bilder av presidentpalasset Det blå hus.

– Park Geun-hye er bare en usømmelig utvekst som aldri hadde sjanse til å gifte seg eller få barn. En motbydelig utvekst som Park Geun-hye er en usammenhengende eksistens som for lenge siden har gitt opp å prøve å bli en koreansk kvinne, og som gjør hån av det hellige moderskap, gal i jakten på nasjonal konfrontasjon, het det i KCNAs omtale av president Park. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.