RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nord-Korea om presidenten i sør: En motbydelig utvekst

Det Nord-Koreanske nyhetsbyrået KCNA sparer ikke på kruttet når de omtaler Sør-Koreas president Park Geun-hye (til venstre). Til høyre, diktator i nord, Kim Jong Un.
Det Nord-Koreanske nyhetsbyrået KCNA sparer ikke på kruttet når de omtaler Sør-Koreas president Park Geun-hye (til venstre). Til høyre, diktator i nord, Kim Jong Un. Foto: Soren Stache/ Wong Maye-E (Afp/ Ap)
Nord-Korea med voldsomt personangrep på Sør-Koreas president

Nord-Korea kom fredag med voldsomme og nedsettende personlige kommentarer om Sør-Koreas kvinnelige president Park Geun-hye.

Fornærmende beskrivelser av den sørkoreanske presidenten som en «avskyelig utvekst» som ikke hadde klart å gifte seg og få barn, vil med stor sikkerhet føre til økt fiendskap mellom de to koreanske statene.

Bemerkningene ble servert i en artikkel av det nordkoreanske statlige nyhetsbyrået KCNA, angivelig som kommentarer fra en tilfeldig nordkoreansk innbygger. Nord-Korea har fullstendig kontroll med alle medier og alt som sendes ut eller settes på trykk.

Kommentarene kom dagen etter at Sør-Korea avslørte at en enkel drone som falt ned i Sør-Korea, hadde fløyet over hovedstaden Seoul og blant annet tatt bilder av presidentpalasset Det blå hus.

– Park Geun-hye er bare en usømmelig utvekst som aldri hadde sjanse til å gifte seg eller få barn. En motbydelig utvekst som Park Geun-hye er en usammenhengende eksistens som for lenge siden har gitt opp å prøve å bli en koreansk kvinne, og som gjør hån av det hellige moderskap, gal i jakten på nasjonal konfrontasjon, het det i KCNAs omtale av president Park. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere