Gå til sidens hovedinnhold

Nord-Korea truer med å slå til mot amerikansk militærbase

Nord-Korea vurderer å ramme den amerikanske stillehavsøya Guam med ballistiske missiler, ifølge nyhetsbyrået Yonhap.

En talsmann for det nordkoreanske militæret sier til det nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA at planen kan settes i verk på flere måter og når som helst når diktator Kim Jong-un bestemmer seg.

Trusselen kommer dager etter at FNs sikkerhetsråd vedtok nye sanksjoner overfor Nord-Korea etter landets siste oppskyting av ballistiske missiler. Vedtaket er det strengeste så langt og har som målsetting å kutte rundt en tredel av Nord-Koreas livsviktige handel med Kina.

Hvis Nord-Korea fortsetter å true USA, vil landet bli møtt med «ild og vrede som verden aldri før har sett», sier USAs president Donald Trump.

Presidenten kom med uttalelsen tirsdag kveld under en pressebrifing på sitt golfsted i New Jersey, der han for tiden ferierer.

- Nord-Korea bør ikke komme med flere trusler mot USA. De vil bli møtt med ild og vrede som verden aldri før har sett, sa Trump.

Nord-Koreas leder Kim Jong-un «har vært veldig truende, utover det normale, og som jeg sa vil de bli møtt med ild og vrede, og styrke, som verden aldri før har sett», fortsatte presidenten.

Les mer

Gjerrigknarken:  - Er det ikke flott når Coop virkelig kjører ned prisene?

Les mer

Tusener hyller Facebook-innlegg om barn på fly

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger