RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nord-Korea vil invitere observatører til rakettoppskyting

Seoul (NTB-AFP): Nord-Korea sier utenlandske eksperter og journalister vil bli invitert til en planlagt satellittoppskyting som har ført til bred internasjonal fordømmelse.

Statlige medier i kommunistdiktaturet meldte fredag at Nord-Korea neste måned vil sende opp en «arbeidssatellitt» for å markere hundreårsdagen for Kim Il-sungs fødsel. Det har ført til bred, internasjonal fordømmelse, ettersom oppskytingen skal gjøres med en langdistanserakett, noe som er i strid med FN-sanksjoner.

Nord-Koreas komité for romteknologi opplyser lørdag at den vil invitere «erfarne utenlandske romfarts- og teknologieksperter og journalister» for å observere oppskytingen neste måned, melder Nord-Koreas statlige nyhetsbyrå lørdag.

USA har truet med å skrinlegge en fersk avtale om å levere 240.000 tonn med matvarehjelp til det utarmede landet i bytte mot at regimet i Pyongyang slipper inn inspektører fra Det internasjonale atomenergibyrået IAEA.

EU sluttet seg lørdag til FN, USA, Japan og Russland, i kravet om at Nord-Korea må droppe planene om å skyte opp satellitten. Kommuniststatens eneste allierte, Kina, har også uttrykt bekymring for planene på den store lederens fødselsdag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere