RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nord-Norge rammes av storm - igjen

Det blåste friskt i Bodø sentrum lørdag formiddag da ekstremværet "Ole" traff land. Onsdag meldes det igjen om storm i de tre nordligste fylkene.
Det blåste friskt i Bodø sentrum lørdag formiddag da ekstremværet "Ole" traff land. Onsdag meldes det igjen om storm i de tre nordligste fylkene. Foto: Marius Helge Larsen (NTB scanpix)
Tirsdag kveld rammer på nytt uværet de tre nordligste fylkene.

– Lavtrykksaktivitet i Barentshavet påvirker hele Nord-Norge. Utpå dagen og ettermiddagen onsdag treffes områdene nord for Varangerfjorden av storm, sier Sjur Wergeland, vakthavende meteorolog ved Vervarslinga i Nord-Norge til Finnmarken.no.

Kystområdene og fjellovergangene skal være spesielt utsatt, men hvor sterk stormen blir er i følge Wergeland usikkert.

Han forteller til avisa at det er forventet liten storm på de mest utsatte stedene, men enkelte steder i Finnmark kan vinden komme opp i 30 meter i sekundet, som tilsvarer sterk storm. Det vil også bli lange perioder med snøfall.

Mandag kveld ble det meldt om orkan flere steder i Finnmark. Selv om vinden har roet seg noe tirsdag, blir det en kortvarig pause.

Full storm på onsdag
Til Nordlys.no forteller Wergeland at det blir litt roligere forhold tirsdag ettermiddag, men at det blåser på igjen utover kvelden og natta.

- Den vil sannsynligvis øke på igjen i kveld til vestlig sterk kuling, først i sør-Troms og senere i kveld også i nord-Troms. Det har allerede kommet en del snø og når det da blåser opp blir det mye snøfokk og vanskelige kjøreforhold, sier Wergeland.

Onsdag melder Vervarslingen om full storm i nord.

- I morgen øker vinden på fra vestlig kant og vil i perioder blåse opp i full storm utsatte steder på kysten og i fjellet, sier Wergeland. 

Les også: Søkkrike tenåringer skryter hemningsløst i sosiale medier

Stengte veier
Også trafikken rammes av uværet. NTB melder at store nedbørsmengder stenger Nordlandsbanen for togtrafikk på strekningen mellom Majavatn og Bjerka.

Kraftig regn og snøsmelting fra fjellene har ført til store vannmengder ved skinnegangen, opplyser Jernbaneverket.

– Det er fare for utglidning. Av hensyn til sikkerheten har vi bestemt oss for å stenge strekningen for trafikk, sier pressevakt Harry Korslund i Jernbaneverket til NTB.

Han sier det er usikkert hvor lenge strekningen vil holdes stengt, men i følge NSB skal det jobbes med å skaffe alternativ transport. 

I både Nordland, Troms og Finnmark melder Vegtrafikksentralen om vanskelige kjøreforhold, og en rekke stengte veier.

Les også: NRK-kjendis vil skilles fra naboen

Lik Nettavisen på Facebook og få ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere