RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nord Pool skjerper inn ytterligere

Sist oppdatert:
Etter flere uheldige episoder og etterlysning av mer lov og orden i det nordiske kraftmarkedet, setter Nord Pool nå inn ytterligere tiltak
Nord Pool varsler nå at styret ved kraftbørsen har vedtatt nye tiltak for å forhindre og behandle brudd på det regelverk som gjelder ved kraftbørsen.

Det viktigste tiltaket er at det etableres en egen disiplinærnemnd.

- Disiplinærnemnda vil bidra til å sikre en tryggere og mer hensiktsmessig saksbehandling av regelbrudd innenfor rammen av gjeldende lovverk. mener Nord Pool.

Det er i tillegg besluttet å øke det maksimale overtredelsesgebyret fra én til ti millioner kroner som konsekvens av at Nord Pool vil utrede eventuelle brudd på regelverket parallelt med myndighetene.

- En av Nord Pools aller viktigste oppgaver er å sørge for tillit i markedet og blant markedets aktører. På den bakgrunn ønsker Nord Pool å styrke virkemidlene ved eventuelle brudd på regelverket som gjelder for handel ved Nord Pool, formaner styret i en pressemelding.

Disiplinærnemda vil ha som oppgave å behandle saker der det etter Nord Pools markedsovervåkning oppfatning foreligger brudd på regelverket og avgi innstilling til sanksjonsvedtak til Nord Pool ASAs styre. Det vil fortsatt være Nord Pool ASAs styre som fatter det endelige vedtak om sanksjonering.

Eventuelle inntekter fra overtredelsesgebyr vil bli plassert i et eget fond og dermed ikke påvirke Nord Pools resultat.

Nord Pool legger opp til at disiplinærnemnda skal bestå av tre til fem medlemmer og være bredt geografisk og faglig sammensatt. Detaljutformingen av disse endringene i regelverket vil skje i løpet av sommeren og endelig godkjennelse av Kredittilsynet forventes til høsten.

Administrerende direktør Torger Lien opplyser at Nord Pool arbeider med flere tiltak for å opprettholde Nord Pools rolle som en nøytral, gjennomsiktig og tillitsvekkende børs.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere