*Nettavisen* Nyheter.

Nordea dumper Telenor og Ementor

Nordea tar ut Telenor og Ementor fra sin anbefalte portefølje. Her kan du se hvilke aksjer som kommer inn, og hvorfor porteføljen endres

19.05.08 00:59

Nordea Securities tar denne gangen ut Telenor og Ementor fra sin anbefalte ukesportefølje, og putter inn Schibsted og Telecomputing.Telenor tas ut fordi aksjen har gått meget sterkt, og man tar nå gevinst.- Telenor har beveget seg sterkere enn sektoren de siste par ukene, noe som kan føre til at mange vil ta gevinst, heter det.- Vi opprettholder vår kjøpsanbefaling, men understreker at potensialet på kort sikt synes noe begrenset, heter det.Også for Ementor vektlegges den sterke oppgangen man har sett, noe som begrunnes med en reprising av aksjen.- Men det har etter vårt syn ikke vært noen større endringer fundamentalt og det har ikke vært selskapsspesifikke nyheter som har bidratt til oppgangen. Vi tror derfor det meste av oppsidepotensialet er tatt ut mellom 5,50 kroner og 6 kroner på kort sikt og velger derfor å ta ut Ementor av porteføljen til fordel for TeleComputing, heter det.Nordea tar altså inn Telecomputing-aksjen og Schibsted-aksjen.- Aksjen henger betydelig etter IT- sektoren så langt i år, samtidig som vi ser at investorer i økende grad ser etter kandidater som ennå ikke er "gått" kursmessig. TeleComputing kan være neste mann ut for en reprising, à la den vi har sett for Ementor denne uken. Outsourcing er et av de sterkeste vekstmarkedene innen IT industrien. Vi forventer økt interesse for dette fra SMB segmentet fremover, noe som skal slå ut fordelaktig for TeleComputing, skriver Nordea.Den anbefalte porteføljen består dermed av:

- Norske Skog


- Norsk Hydro


- Smedvig


- Telecomputing


- SchibstedNordeas portefølje steg siste uke med 2,1 prosent, mot 0,6 prosent for Oslo Børs hovedindeks. Hittil i år har porteføljen klart 47,6 prosent, mot 41,9 for indeksen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.