RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordea dumper Telenor og Ementor

Sist oppdatert:
Nordea tar ut Telenor og Ementor fra sin anbefalte portefølje. Her kan du se hvilke aksjer som kommer inn, og hvorfor porteføljen endres
Nordea Securities tar denne gangen ut Telenor og Ementor fra sin anbefalte ukesportefølje, og putter inn Schibsted og Telecomputing.

Telenor tas ut fordi aksjen har gått meget sterkt, og man tar nå gevinst.

- Telenor har beveget seg sterkere enn sektoren de siste par ukene, noe som kan føre til at mange vil ta gevinst, heter det.

- Vi opprettholder vår kjøpsanbefaling, men understreker at potensialet på kort sikt synes noe begrenset, heter det.

Også for Ementor vektlegges den sterke oppgangen man har sett, noe som begrunnes med en reprising av aksjen.

- Men det har etter vårt syn ikke vært noen større endringer fundamentalt og det har ikke vært selskapsspesifikke nyheter som har bidratt til oppgangen. Vi tror derfor det meste av oppsidepotensialet er tatt ut mellom 5,50 kroner og 6 kroner på kort sikt og velger derfor å ta ut Ementor av porteføljen til fordel for TeleComputing, heter det.

Nordea tar altså inn Telecomputing-aksjen og Schibsted-aksjen.

- Aksjen henger betydelig etter IT- sektoren så langt i år, samtidig som vi ser at investorer i økende grad ser etter kandidater som ennå ikke er "gått" kursmessig. TeleComputing kan være neste mann ut for en reprising, à la den vi har sett for Ementor denne uken. Outsourcing er et av de sterkeste vekstmarkedene innen IT industrien. Vi forventer økt interesse for dette fra SMB segmentet fremover, noe som skal slå ut fordelaktig for TeleComputing, skriver Nordea.

Den anbefalte porteføljen består dermed av:

- Norske Skog
- Norsk Hydro
- Smedvig
- Telecomputing
- Schibsted

Nordeas portefølje steg siste uke med 2,1 prosent, mot 0,6 prosent for Oslo Børs hovedindeks. Hittil i år har porteføljen klart 47,6 prosent, mot 41,9 for indeksen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere