RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordea fastholder aksjetro

Sist oppdatert:
Flere av fondsforvaltningsselskapene har sluttet å anbefale overvekt av aksjer i porteføljene, men Per Egeland i Nordea har fortsatt tro på at aksjemarkedet vil stige
Nordea Fondene anbefalte overvekt av aksjer i sin februar-rapport, uten at det så langt har vært spesielt vellykket. Men forvaltningsselskapet fastholder en svak overvekt i aksjer totalt sett.

- Usikkerheten som følge av situasjonen i Irak fortsetter å dominere markedene. Det er fortsatt vårt syn at en relativt rask og vellykket løsning på denne konflikten, som er vårt hovedscenario, vil gi økte aksjekurser og økte markedsrenter, heter det i månedsrapporten for mars.

I tillegg vektes norske aksjer opp på bekostning av internasjonale aksjer.

- Betydelig mindreavkastning i norske aksjer over tid og utsikter til videre kronesvekkelse kan reversere den negative trenden i norske aksjer relativt til internasjonale aksjer. Vi ser derfor et større potensiale i norske aksjer den nærmeste tiden, heter det i rapporten.

Obligasjoner anbefales undervektet i porteføljen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere