Nordea-millioner sendt til Dubai

Foto: OLIVIER MORIN (AFP)

Politiet er på jakt etter en storsvindler med forgreninger til Dubai.

11.08.10 13:00

Mandag avslørte NA24 den utrolige historien som kan bli en av Norges historiens største svindelsaker.

Tidligere i sommer fikk en mann overført 89 millioner kroner fra en konto til en annen. Før svindelen ble oppdaget i banken, klarte den hovedsiktede mannen å tappe Nordea-kontoen for utrolige 60 millioner kroner.

Les saken: Stakk av med 60 millioner

Koblet inn Finanstilsynet
Svindelen skal ha foregått ved at en person skal ha gått inn i en Nordea-filial med et falskt bankkort. Personen skal ha klart å få kassereren til å overføre 89 millioner kroner fra en konto til en annen. Det er altså fra den siste kontoen den antatte hovedmannen klarte å tappe 60 millioner kroner før han ble oppdaget.

Hvordan en kasserer kan ha overført en så stor pengesum på en konto, for at den deretter skal ha blitt tappet, er et av de viktige spørsmålene i saken. Nå er også Finanstilsynet underrettet om saken.

- Vi har selvfølgelig orientert Finanstilsynet på eget initiativ, sier informasjonssjef Thomas Sevang i Nordea til NA24.

Forgreninger til Dubai
NA24 vet at politiet har jobbet i lengre tid med å avsløre en bakmann, med forgreninger til Dubai. Han har flere ganger forsøkt å tappe kontoen til kjente, rike personer i Norge. Han er også siktet i den store svindelsaken med Nordea.

Den 35 år gamle tidligere straffedømte er også hovedsiktet i den store svindelsaken hos Nordea.

Varetektfengsles
Fredag i forrige uke ble kassereren varetektsfengslet, med brev og besøksforbud. Begrunnelsen er at han ikke skal få tilgang til informasjon om saken fra presse og andre utenforstående.

Kassereren avfeier at han skal ha noen tilknytning til saken, og mener at han selv er blitt lurt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.