RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordea ser oppside for Oslo Børs

Sist oppdatert:
Nordea Fondene ser fortsatt oppside for Oslo Børs, men ser usikkerhet i valuta og renter, og opprettholder alt i alt sitt syn, som innebærer en nøytral vekst av aksjer
Nordea opprettholder sin fordelingssyn, som tilsier nøytral vekt i norske og internasjonale aksjer, svak undervekt i obligasjoner og overvekt i pengemarked. Det fremgår av Nordea Fondenes markedssyn.

- De internasjonale aksjemarkedene hadde en sterk måned i oktober, og det norske aksjemarkedet var et av de sterkeste. Hovedårsaken til sterke internasjonale aksjemarkeder har vært en rekke sterke amerikanske økonomiske nøkkeltall som har igjen gitt markedene tiltro til at den globale veksten er i gang. I tillegg har det vært en svært sterk tredjekvartalsresultatsesong så langt, spesielt i USA, som ligger an til et av de beste resultatkvartalene noensinne, skriver Nordea Fondene.

- Aksjemarkedene kan på kort sikt naturlig nok bli preget av noe gevinstsikring, selv om utsiktene til fortsatt børsoppgang mot årsslutt synes gode. Global konjunkturoppgang, økt inntjening og fortsatt lave renter gir et godt klima for aksjer, heter det.

- Det store usikkerhetsmomentet for aksjemarkedene på kort sikt synes fremdeles å være valuta og eventuelt stigene renter på litt sikt, mener Nordea.

Nordea ser fortsatt oppside for Oslo Børs.

- Oslo Børs er en av de mest dollar- og konjunktursensitive børsene med et stort antall sykliske aksjer og har forståelig vært sterk i perioden. Selv om markedet fortsatt kan være preget av valutauro kortsiktig, er det fremdeles gode argumenter for at Oslo Børs vil kunne utvikle seg minst like sterkt som verden forøvrig. Dette som følge av større tiltro til et makroøkonomisk oppsving i verdensøkonomien, og at økt vekst er spesielt positivt for inntjeningen i norske selskaper. I tillegg må norske selskaper sies å fortsatt være moderat priset, spesielt sett mot enkelte store internasjonale aksjemarkeder og at utbytteavkastningen, heter det videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere