RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordea skeptisk til aksjemarkedet

Sist oppdatert:
Meglerhuset Nordea Securities er skeptisk til aksjemarkedet denne uken. Selskapet anbefaler investorene såkalte defensive aksje
Nordeas analytikere er skeptiske til aksjemarkedet etter at børsene i Norge og globalt har holdt seg sterke også denne uken.

- Vi mener det er vanskelig å forklare oppgangen vi nå ser basert på fundamentale nyheter. Det skyldes trolig mest god likviditetstilgang og en del short-covering. Av makroøkonomisk art opplever vi en meget utfordrende verden, noe som reflekteres i rentemarkedet, hvor de lange rentene fortsetter å falle. Det er overhodet ingen garanti for at makroøkonomien skal bli bedre med det første, selv om de mange rentekuttene på et eller annet tidspunkt nok vil gi en positiv effekt, skriver skeptiske Nordea i en oppdatering til kundene.

Meglerhuset mener at den svake utviklingen i dollaren mot norske kroner i økende grad slår negativt ut for estimatutviklingen for flere av de store norske selskapene.

- Vi kommer trolig til å se en del nedjusteringer av estimater fremover, skriver Nordea i oppdateringen.

Meglerhuset skriver videre at de ikke anbefaler investorene å kaste seg på teknologibølgen etter den den meget gode utviklingen til teknologiaksjene den siste tiden.

- Vi mener det er lite trolig at denne sektoren vil klare å løsrive seg fra den generelle økonomiske utviklingen, og ville vært forsiktige med å hive oss på bølgen nå, heter det i ukesrapporten til kundene.

Nordea gjør ingen endringer i den anbefalte aksjeportefølje til investorene.

- Vi mener at dette er en defensiv portefølje i et potensielt svakt marked, skriver Nordea-analytikerne.

Dette er Nordea-porteføljen:

*Amersham
*Storebrand
*Shibsted
*Prosafe
*Ekornes


Avkastning:

*Portefølje: 2,4 prosent hittil i år, -0,3 prosent sist uke
*Hovedindeksen: 7,5 prosent hittil i år, 1,3 prosent sist uke

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere