*Nettavisen* Nyheter.

Nordea soper inn penger i Norge

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Det er ikke bare DNB som går med gigantoverskudd.

Stockholm (NTB): Selv om Nordea la fram et svekket resultat for årets andre kvartal, tjente banken mer penger i Norge enn for et år siden. Driften gikk i pluss med drøyt 1,3 milliarder kroner.

Det tilsvarer 167 millioner euro, som er den valutaen bankens regnskap føres i.

DNB: Renteøkning ga overskudd på 57 millioner - hver dag

I andre kvartal 2012 ga den norske driften et overskudd på 116 millioner euro, eller 918 millioner kroner regnet med dagens kurs.

Den viktigste forklaringen på det bedrede resultatet her hjemme, er at renteinntektene økte med 30 millioner euro, eller 17 prosent. I tillegg unngikk banken nettotap på utlån og kunne i stedet føre en inntekt på ytterligere 13 millioner euro på denne posten.

Den nordiske virksomheten sett under ett, endte derimot med et svarere resultat i årets andre kvartal, sammenlignet med samme periode i fjor.

Overskuddet ble på 1.048 millioner euro, mot 1.084 millioner euro i andre kvartal i fjor. Analytikerne hadde ventet et overskudd på 1.042 millioner euro, skriver det svenske nyhetsbyrået TT.

Tross en usikker makroøkonomisk situasjon har den skandinaviske banken likevel styrket inntektene, økt kostnadseffektiviteten og bedret kapitalsituasjonen, sier konsernsjef Christian Clausen i en kommentar til resultatet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag